laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Wto 18 Wrz 2018, 16:22



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna
 Benchmarki - wyniki i dyskusje 3D01/03/05/06/Aquamar/Everest 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz 2006, 14:49
Posty: 431
Miejscowość: Czestochowa
Post 
@mikan10

robiles jakies vmody swojemu paliciakowi? pieknie Ci memki polecialy :)

_________________
Asus K50IJ-SX046C

Intel Core i5 750 @4GHz 1,37v WaterCooled :: Asus P7P55D-E Pro :: 4GB Kingston HyperX @2GHz 8-9-8-25 1.65v :: 2 x Seagate 250GB @Raid 0 :: WD Caviar 1TB 1001FALS :: Samsung SH-203P :: Corsair CMPSU-850HXEU 850W :: Dell U2410 24" Wide Screen

przemyslaw.ladra@x-kom.pl

Masz problem natury technicznej? Skontaktuj się z nami!
e-mail. serwis@x-kom.pl
tel. 34 310 30 30

Masz pytanie dotyczące naszej oferty? Skontaktuj się z nami!
e-mail. x-kom@x-kom.pl
tel. 34 324 11 67
tel. 34 324 11 97


Image


Nie 09 Gru 2007, 22:34
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1097
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
Bez zadnego moda, chodziły nawet na ~2300mhz ale przy dodatkowym nawiewie z 2x80mm..., karta juz w tej chwili marnuje sie u kolegi na def. zegarach. (dal dobrą cene ;) ).


Nie 09 Gru 2007, 23:01
Profil
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz 2006, 14:49
Posty: 431
Miejscowość: Czestochowa
Post 
mikan10 napisał(a):
Bez zadnego moda, chodziły nawet na ~2300mhz ale przy dodatkowym nawiewie z 2x80mm..., karta juz w tej chwili marnuje sie u kolegi na def. zegarach. (dal dobrą cene ;) ).


u mnie na totalnym pasywie memki max to 940 MHz... za to rdzen i shadery dosyc ciekawie 830/1890

_________________
Asus K50IJ-SX046C

Intel Core i5 750 @4GHz 1,37v WaterCooled :: Asus P7P55D-E Pro :: 4GB Kingston HyperX @2GHz 8-9-8-25 1.65v :: 2 x Seagate 250GB @Raid 0 :: WD Caviar 1TB 1001FALS :: Samsung SH-203P :: Corsair CMPSU-850HXEU 850W :: Dell U2410 24" Wide Screen

przemyslaw.ladra@x-kom.pl

Masz problem natury technicznej? Skontaktuj się z nami!
e-mail. serwis@x-kom.pl
tel. 34 310 30 30

Masz pytanie dotyczące naszej oferty? Skontaktuj się z nami!
e-mail. x-kom@x-kom.pl
tel. 34 324 11 67
tel. 34 324 11 97


Image


Nie 09 Gru 2007, 23:10
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1097
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
830 bez vmoda ??


Nie 09 Gru 2007, 23:17
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3135
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
stiff88 napisał(a):
napiecie 1.35 i "MCH" ??

MCH to mostek południowy. Pytam czy podnosiłes napięcie :)
Jak mówił mikan10 sporo możnaby wyciągnąć na wydajności i wynik w benchmarkach przy okazji gdyby mocniej pogonić tego proca.

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Nie 09 Gru 2007, 23:22
Profil
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz 2006, 14:49
Posty: 431
Miejscowość: Czestochowa
Post 
mikan10 napisał(a):
830 bez vmoda ??


yup bez zadnych vmodow
nie probowalem jeszcze zjechac shaderami w dol i leciec w gore samym rdzeniem bo moze wiecej sie wycisnie.. generalnie na vista zrobilem 12,7k w 3dmarku 2k5

_________________
Asus K50IJ-SX046C

Intel Core i5 750 @4GHz 1,37v WaterCooled :: Asus P7P55D-E Pro :: 4GB Kingston HyperX @2GHz 8-9-8-25 1.65v :: 2 x Seagate 250GB @Raid 0 :: WD Caviar 1TB 1001FALS :: Samsung SH-203P :: Corsair CMPSU-850HXEU 850W :: Dell U2410 24" Wide Screen

przemyslaw.ladra@x-kom.pl

Masz problem natury technicznej? Skontaktuj się z nami!
e-mail. serwis@x-kom.pl
tel. 34 310 30 30

Masz pytanie dotyczące naszej oferty? Skontaktuj się z nami!
e-mail. x-kom@x-kom.pl
tel. 34 324 11 67
tel. 34 324 11 97


Image


Nie 09 Gru 2007, 23:31
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1097
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
No to naprawde az mi sie nie chce wierzyć ze az tyle robisz stabilnie bez vmoda, szczerze to nie słyszalem o 8600 które zrobiło by powyzej 800 na rdzeniu bez zadnych zabiegów. Pelen respect!


Wynik w 2005 cos nie miarodajny bo jak były mrozy w nocy i ustawiłem proca na 3867mhz (na parapecie :P ) to brakowało mi kilkudziesieciu pkt do 15k... (oczywiscie na XP`ku).


Ostatnio edytowany przez mikan10 Nie 09 Gru 2007, 23:47, edytowano w sumie 2 razy



Nie 09 Gru 2007, 23:46
Profil
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz 2006, 14:49
Posty: 431
Miejscowość: Czestochowa
Post 
mikan10 napisał(a):
No to naprawde az mi sie nie chce wierzyć ze az tyle robisz stabilnie bez vmoda, szczerze to nie słyszalem o 8600 które zrobiło by powyzej 800 na rdzeniu bez zadnych zabiegów. Pelen respect!


Wynik w 2005 cos nie miarodajny bo jak były mrozy w nocy i ustawiłem proca na 3867mhz (na parapecie :P ) to brakowało mi kilkudziesieciu pkt do 15k... (oczywiscie na XP`ku).


Image

...zeby goloslownym nie być :)

co do wyniku zauwazylem ze w viscie strasznie spada... na xp pewnie byloby lepiej ale nie bede specjalnie nowego systemu stawial ;]

_________________
Asus K50IJ-SX046C

Intel Core i5 750 @4GHz 1,37v WaterCooled :: Asus P7P55D-E Pro :: 4GB Kingston HyperX @2GHz 8-9-8-25 1.65v :: 2 x Seagate 250GB @Raid 0 :: WD Caviar 1TB 1001FALS :: Samsung SH-203P :: Corsair CMPSU-850HXEU 850W :: Dell U2410 24" Wide Screen

przemyslaw.ladra@x-kom.pl

Masz problem natury technicznej? Skontaktuj się z nami!
e-mail. serwis@x-kom.pl
tel. 34 310 30 30

Masz pytanie dotyczące naszej oferty? Skontaktuj się z nami!
e-mail. x-kom@x-kom.pl
tel. 34 324 11 67
tel. 34 324 11 97


Image


Nie 09 Gru 2007, 23:50
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1097
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
Zapoluje na ta wersje XXX Edition :D


Nie 09 Gru 2007, 23:52
Profil
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz 2006, 14:49
Posty: 431
Miejscowość: Czestochowa
Post 
mikan10 napisał(a):
Zapoluje na ta wersje XXX Edition :D


tak na dobra sprawe kazdy XFX tak leci :) robia okolo 800Mhz u mnie WC to wiecej pewnie dlatego... na codzien siedze sobie 800/900 i jest gicik :)

_________________
Asus K50IJ-SX046C

Intel Core i5 750 @4GHz 1,37v WaterCooled :: Asus P7P55D-E Pro :: 4GB Kingston HyperX @2GHz 8-9-8-25 1.65v :: 2 x Seagate 250GB @Raid 0 :: WD Caviar 1TB 1001FALS :: Samsung SH-203P :: Corsair CMPSU-850HXEU 850W :: Dell U2410 24" Wide Screen

przemyslaw.ladra@x-kom.pl

Masz problem natury technicznej? Skontaktuj się z nami!
e-mail. serwis@x-kom.pl
tel. 34 310 30 30

Masz pytanie dotyczące naszej oferty? Skontaktuj się z nami!
e-mail. x-kom@x-kom.pl
tel. 34 324 11 67
tel. 34 324 11 97


Image


Nie 09 Gru 2007, 23:58
Profil WWW
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 02 Wrz 2007, 22:54
Posty: 187
Miejscowość: Rędziny
Post 
rafa napisał(a):
stiff88 napisał(a):
napiecie 1.35 i "MCH" ??

MCH to mostek południowy. Pytam czy podnosiłes napięcie :)
Jak mówił mikan10 sporo możnaby wyciągnąć na wydajności i wynik w benchmarkach przy okazji gdyby mocniej pogonić tego proca.


nie nie podnosilem na nim napiecia.. :| a jest warto ;> ?

_________________
Intel D-C E2160 1.80GHz@3,5GHz + AC Freezer 7 Pro
Abit IP35-E
DDRAM2 PDP Patriot 2048MB 800MHz@1000MHz CL5
GF 8600GE 256MB 128bit CoolerMaster HP 1,0ns 600/2000@721/2150
3DMark03-21963 pkt.
3DMark05-13721 pkt.
LCD 20" LG L2000CE
SATA II Seagate 160GB 7200obr. 8MB
Chieftec 450W GPS-450AA-101A


Pon 10 Gru 2007, 07:41
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3135
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
Przy wysokim fsb nie tyle warto co jest konieczne do dalszego OC.

Każdy egzemplarz płyty przy innym fsb potrzebuje więcej V więc trudno mówić kiedy i ile musisz podnosić. To trzeba dobrać samemu eksperymentując ustawienia.
W pewnym momecie może być też konieczność podniesienia CPU VTT gdyby pojawiła się tzn ściana fsb w procku i nie chciał dalej iść.

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Pon 10 Gru 2007, 14:43
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 02 Wrz 2007, 22:54
Posty: 187
Miejscowość: Rędziny
Post 
nom oki a jak to mniej wiecej zrobic? i hmm przy tych ustawieniach w orthosie 3ma temerature 55 stopni.. wiec czy jest sens go bardziej meczyc ? na 3.6 GHz nawet chodzil.. ale w orthosie "padal" bo za wysoka temp...

_________________
Intel D-C E2160 1.80GHz@3,5GHz + AC Freezer 7 Pro
Abit IP35-E
DDRAM2 PDP Patriot 2048MB 800MHz@1000MHz CL5
GF 8600GE 256MB 128bit CoolerMaster HP 1,0ns 600/2000@721/2150
3DMark03-21963 pkt.
3DMark05-13721 pkt.
LCD 20" LG L2000CE
SATA II Seagate 160GB 7200obr. 8MB
Chieftec 450W GPS-450AA-101A


Pon 10 Gru 2007, 19:04
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
no juz nie mow, ze 55 stopni to wysoka temperatura :) A jezeli uwazasz, ze rzeczywiscie jest to proponuje zmiane chlodziwa... moze nawet na wode ;)

_________________
w moderacji...


Pon 10 Gru 2007, 20:10
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1097
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
Od czego masz parapet i niska temperature zimowa :> rekordy robi sie w wojkowych warunkach :P (nawet jak sie nie ma pieniedzy na lepsze chłodzenie zawsze przyroda pomoze ;) ).

Chyba nikt nie rozgrzal swojego c2d bardziej odemnie :p mialem ustawiony próg resetu na 85 stopni i zaliczyłem pare razy reset :| ;


Ostatnio edytowany przez mikan10, Pon 10 Gru 2007, 20:12, edytowano w sumie 1 raz



Pon 10 Gru 2007, 20:10
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.