Potrzebuje waszej pomocy, mianowicie jestem zmuszony dokupić dysk SSD do mojego Y700-15SK i5 80NV00YTPB. Głównie na dysku będzie system, CAD i może jakaś gra. Zależy mi na szybkim renderowaniu i oczywiście odpalaniu się programów/systemu. Kwotę jaką jestem wstanie przeznaczyć wyznaczmy 450zł +/-. Wierzę w was i waszą wiedzę i z góry dziękuje za pomoc!
Blazer, tak obecnie korzystam tylko z HDD i na pewno zostaje.
A jak wygląda opcja z Intel Optane Memory, bo podobno to tańsza alternatywa SSD? Czy to faktycznie takie spoko jest?
Sob 11 Sie 2018, 18:23
Blazer
Extremalny Komputerowiec
Re: Pomoc w doborze dysku SSD do Y700
Intel Optane sobie odpuść -jaka ona tańsza:Intel 32GB PCIe M.2 80mm INTEL Optane za 32GB. Jeżeli możesz zakupić sobie dysk SSD 256GB-to pomysł Intela nie jest żadną alternatywą (tym bardziej, że np. ADATA 250GB kosztuje prawie tyle samo).
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum