laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Czw 23 Maj 2019, 17:23



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
 duron na athlona 
Autor Wiadomość
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 07 Lut 2005, 12:35
Posty: 25
Post duron na athlona
Czy ktos ze sklepu x-kom podjolby sie przerobki durona na athlona? mam durona 1.6 applebred seria B0 podkrecony do 2.0 ghz a te sie podobno latwo przerabia...


Pon 07 Lut 2005, 12:41
Profil YIM
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 07 Lut 2005, 14:06
Posty: 44
Miejscowość: Mroczna Puszcza
Post 
No tak ale zawsze jest ryzyko że temu komuś może sie nie udać i procek pójdzie w krzaczki na maślaczki

_________________
Nie wierzę w przeznaczenie w kierującą rękę losu
Nie wierzę w wieczność w gwiazdy i planety
Ani w to że anioły patrzą na nas z góry
Lecz wierzę że jest cień szansy
Na to że spotkamy kogoś kogo pokochamy
I sprawimy że ta miłość przetrwa


Pon 07 Lut 2005, 14:18
Profil
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 09 Lut 2005, 11:48
Posty: 31
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Ja ponad rok temu zakupilem Durona 1400 MHz (jedna z 1 serii) dal sie latwo przerobic (laczymy dwie "kropki" na mostku L2). Niestety po pol roku zaczol szwankowac (raz wykrywala go plyta jako Antka a raz jako Durona), ale w sumie warto sie pobawic... Po przerobce i po podkreceniu na 2300 Mhz SISofware Sandra opisywala tego proca jako najszybszego ze wszystkich mozliwych :-D

Okolo Maja bede mial tego proca na sprzedaniu; do tej pory chodzi na 2300Mhz jako Duron bez najmniejszych problemow...


Czw 10 Lut 2005, 00:27
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 29 Sty 2005, 11:59
Posty: 468
Miejscowość: Łódź/Częstochowa
Post 
Lool, przerabianie Duronów na Athlony? Nieźle nieźle. Sam mam Durona 1,0 na jądrze Morgan. Co o tym sądzicie? Też może być podatny na takie zabawy?


Czw 10 Lut 2005, 20:08
Profil WWW
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 09 Lut 2005, 11:48
Posty: 31
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Niestety nie :(

Te mozliwosc maja tylko Durony na jadrze Applebred czyli tylko wersje z zegarem 1400, 1600 i 1800 i to tak trzeba jeszcze trafic na dobra serie...

Jezeli chodzi o Twojego Morgana to jest mozliwosc odblokowania mnoznika (no chyba, ze udalo Ci sie trafic na model z odblokowanym mnoznikiem :wink: )


Pią 11 Lut 2005, 02:21
Profil
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 12:37
Posty: 470
Miejscowość: kiedyś X-KOM, teraz Warszawa:)
Post 
tondEK napisał(a):
Niestety nie :(

Te mozliwosc maja tylko Durony na jadrze Applebred czyli tylko wersje z zegarem 1400, 1600 i 1800 i to tak trzeba jeszcze trafic na dobra serie...

Jezeli chodzi o Twojego Morgana to jest mozliwosc odblokowania mnoznika (no chyba, ze udalo Ci sie trafic na model z odblokowanym mnoznikiem :wink: )


poza tym trzeba sie zastanowic czy tak naprawde potrzeba jest zmieniac...
szczerze mowiac 90% userow i tak nie "zjada" wiecej niz 5-10% wydajnosci swojej maszyny:)

_________________
Image Image


Pią 11 Lut 2005, 10:30
Profil WWW
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 09 Lut 2005, 11:48
Posty: 31
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Chyba jednak troche pszesadziles z tymi 90%... Przeciez zdecydowana wiekszosc osob posiadajacych blaszaki odpala na nich gry, badz wykorzystuje kompy do kompresowania filmow badz mp3, a to jednak pozera troche wiecej niz 5-10% mocy ich prockow :wink:

Oczywiscie pszesada jest kupowanie jakiegos super sprzetu do pisania w wordzie i przegladania stron www tu spokojnie wystarczy nawet jakis Celek 400 MHz i 64 MB ramu :wink:


Pią 11 Lut 2005, 15:23
Profil
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Śro 09 Mar 2005, 00:44
Posty: 6
Miejscowość: Częstochowa
Post 
tondEK napisał(a):
Ja ponad rok temu zakupilem Durona 1400 MHz (jedna z 1 serii) dal sie latwo przerobic (laczymy dwie "kropki" na mostku L2). Niestety po pol roku zaczol szwankowac (raz wykrywala go plyta jako Antka a raz jako Durona), ale w sumie warto sie pobawic... Po przerobce i po podkreceniu na 2300 Mhz SISofware Sandra opisywala tego proca jako najszybszego ze wszystkich mozliwych :-D


Witam wszystkich :wink:

Prcek zaczal szwankowac bo prawdopodobnie mostki na L2 laczyles olowkiem, glownie chodzi o to zeby jak najwiecej grafitu nasypac w te male dziurki, pozniej zaklej to tasma izolacyjna i bedzie git przez nastepne 10lat. Jezeli laczyles lakierem to popraw mostki i tyle.

_________________
SEMPRON 2200+@ 2GHz 1,6v (10x200)
Gigabyte GA-7VT880-L
DDR TWINMOS DUAL 2X256MB
GB RADEON 9550 250/400 @ 400/500 Titan +5v
ModeCom 350W FEEL LC-B350
3dMark 2001 : 12000+ :-)
3dMark 2003 : ~3400


Śro 09 Mar 2005, 01:02
Profil
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:59
Posty: 25
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Zrób tak jak wyżej bizon9ek napisał, bo na wielu forach ludzie mają z durniami problemy typu "wczoraj jeszce działało". Zamiast grafitu możesz też "miękką" cyną połączyć mostki - "pisze" sie jak ołówkiem, a jest dużo trwalsza.

_________________
-> Celeron II 1000@1230 ; Abit ST6 ; Infieon 256 MB CL 2.0 ; GF FX 5200 Ultimate 250/500@300/600, ; WD Caviar 80 GB ; Powered by DELTA Chieftec 350W

3Dk1 -> 5723
3Dk3 -> 1682 (1668 - build 360)
3Dk5 -> 345 (build 120)


Czw 10 Mar 2005, 21:07
Profil YIM
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 09 Lut 2005, 11:48
Posty: 31
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Przedewszystkim procek byl przerabiany za pomoca specjalnego kleju termoprzewodzacego opartego na srebrze. Co ciekawe gdy zaczal szwankowac to nawet po starciu calego kleju sytulacja byla ta sama :?: :?: :?:

Co dziwne powieszchnia procesora przy mostku L2 byla tak dokladnie wyczyszczona, ze az skrzypiala :wink:
Dopiero po uzyciu igly i wyczyszczeniu "dziurek" na mostku L2 udalo mi sie obejsc problem i powrocic do nromalnego DURONA.

ven0m gdzie mozna kupic taka miekka cyne???

Z gory dzieki za pomoc :wink:


Nie 13 Mar 2005, 12:40
Profil
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:59
Posty: 25
Miejscowość: Częstochowa
Post 
spróbuj w jakimś sklepie elektronicznym - tam powinni mieć, a jak nie to możesz zrobić to innym sposobem:(mini lutowanko :) ) kupjesz zwykła cyne tylko cienką - tak żeby połączyła ładnie mostki, i igłę średnich rozmiarów. Igłe porządnie rozgrzewasz do czerwoności, i topisz nią cynę tak aby powstała ładna "ścieżka" pomiędzy mostakami. Ryzyko jest raczej małe bo rozgrzaną igłą wielkich szkód narobić się nie da, z tym że możliwa będzie koniecznośc kilkukrotnego "rozgrzewania" igły ale czego się nie robi :)

_________________
-> Celeron II 1000@1230 ; Abit ST6 ; Infieon 256 MB CL 2.0 ; GF FX 5200 Ultimate 250/500@300/600, ; WD Caviar 80 GB ; Powered by DELTA Chieftec 350W

3Dk1 -> 5723
3Dk3 -> 1682 (1668 - build 360)
3Dk5 -> 345 (build 120)


Nie 13 Mar 2005, 16:48
Profil YIM
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 09 Lut 2005, 11:48
Posty: 31
Miejscowość: Częstochowa
Post 
heh... takie mini lutowanko to w sumie najpewniejszy i najtrwalszy sposob na taka przerobke...
Sek w tym, ze niestety z moimi trzesacymi rekami nie moge sie tego podjac :wink:


Nie 13 Mar 2005, 23:30
Profil
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:59
Posty: 25
Miejscowość: Częstochowa
Post 
eee tam trzęsące ręce - jeden browr, może dwa (albo kielonek) i albo będą stabilne albo będą odlecieć próbowały :D , może kawa na pobudzenia

_________________
-> Celeron II 1000@1230 ; Abit ST6 ; Infieon 256 MB CL 2.0 ; GF FX 5200 Ultimate 250/500@300/600, ; WD Caviar 80 GB ; Powered by DELTA Chieftec 350W

3Dk1 -> 5723
3Dk3 -> 1682 (1668 - build 360)
3Dk5 -> 345 (build 120)


Pon 14 Mar 2005, 15:32
Profil YIM
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Pon 14 Mar 2005, 22:19
Posty: 41
Post 
witam

Widze ze panowie bawia sie w cos co jest niebespieczne dla byle zjadacza chleba.

No nic ja moge cos takiego wykonac , ale osobiscie nie polecam.

Na 12 szt przerobionych 2 skonczyly marnie .

Wiec nie polecam .

Ale chetnym prosze i zapraszam.

_________________
Moje aukcje http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=2176504
User : lisman1


Pon 14 Mar 2005, 23:24
Profil WWW
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 03 Lut 2005, 23:43
Posty: 127
Post 
Dzieju..Seriws WooX napisał(a):
witam

Widze ze panowie bawia sie w cos co jest niebespieczne dla byle zjadacza chleba.

No nic ja moge cos takiego wykonac , ale osobiscie nie polecam.

Na 12 szt przerobionych 2 skonczyly marnie .

Wiec nie polecam .

Ale chetnym prosze i zapraszam.


Jak się nie umie to się nie robi - proste. :roll:

_________________
Mów zawsze, co czujesz, i czyń, co myślisz.
Mój blog:


Wto 15 Mar 2005, 11:17
Profil WWW
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.