laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Wto 26 Mar 2019, 01:56



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 4 posty(ów) ] 
 MSI K7N2 Delta2 LSR - Problem z resetem BIOSU!!! 
Autor Wiadomość
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Pią 04 Mar 2005, 15:54
Posty: 8
Post MSI K7N2 Delta2 LSR - Problem z resetem BIOSU!!!
Zakupilem te plyte 2 miechy temu i wszystko bylo oki dopoki nie zaczalem OC.Wlozylem do niej Semprona 2200 i jazda. Na nominalu chodzi ok. Podnioslem FSB z 166 na 200 i chodzil w porzasiu no to krecilem dalej. Podnioslem na 215 i winda juz sie nie zaladowala, wiec podnioslem napiecie na proca z 1,6V na 1,65V i napiecie pamieci z 2,6V na 2,7V i system ruszyl benchmark tez przeszedl bez problemu. Temperatury w normie(okolo 47 stopni), no to krecilem dalej. I tu sie zaczely schody. Podnioslem FSB na 220 i napiec juz nie podnosilem i tutaj klapa. Monitor sie juz nie zapalil, no to rozkrecanie obudowy i RESET CMOS zwora i tez nic nie pomoglo!!!Komp nadal nie odpalal. Wyciagnalem baterie na BIOS`ie, polezala sobie jakies 10 MINUT!!!!! i komp nadal nie odpalal. Myslalem ze zjaralem proca, ale u kumpla sprawdzilem podzesoly i wszystko sprawne!!!Pomoglo dopiero jak wlozylem w plyte starego Athlona i komp ruszyl. Pochodzil pare minut i zmienilem na Semprona i wreszcie odpalil!!!!

Czy ktos moze mi powiedziec jak zresetowac te plytke, jesli stanie mi sie to nastepnym razem????

Nadmienie ze teraz juz nie krece BIOS`em tylko programikiem CoreCenter ktory byl dolaczony do plyty glownej i ustawia sie go z poziomu Windy. Po przesadzeniu komp sie wiesz i resetuje i wszystko wraca do nominala!!!Ale dlaczego nie dziala RESET CMOS????Macie jakis plan jak to zrobic????

Wczesniej mialem ASRocka i nie bylo z resetem zadnego problemu!!!Pomozcie bo troche mnie ta plyta wkurzyla i zastanawiam sie nad jej sprzedaza!!!

Dodam jeszcze bo chyba jest to istotne,ze mam dupna pamiec bo jakiegos NoName`a 333Mhz 256MB.

_________________
...:::Life Is Like Music And God Is A DJ:::...


Pią 04 Mar 2005, 16:10
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 26 Sty 2005, 19:06
Posty: 90
Post 
O ile sobie przypominam, to na tej płycie jest "zwora", do zmiany FSB, ale popraw mnie jeżeli się mylę ??

_________________
Telefonia internetowa VOIP
600598329
503197709
------------------
GG: 2078911


Wto 29 Mar 2005, 21:38
Profil WWW
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post Re: MSI K7N2 Delta2 LSR - Problem z resetem BIOSU!!!
DJ_KoBarT napisał(a):
Zakupilem te plyte 2 miechy temu i wszystko bylo oki dopoki nie zaczalem OC.Wlozylem do niej Semprona 2200 i jazda. Na nominalu chodzi ok. Podnioslem FSB z 166 na 200 i chodzil w porzasiu no to krecilem dalej. Podnioslem na 215 i winda juz sie nie zaladowala, wiec podnioslem napiecie na proca z 1,6V na 1,65V i napiecie pamieci z 2,6V na 2,7V i system ruszyl benchmark tez przeszedl bez problemu. Temperatury w normie(okolo 47 stopni), no to krecilem dalej. I tu sie zaczely schody. Podnioslem FSB na 220 i napiec juz nie podnosilem i tutaj klapa. Monitor sie juz nie zapalil, no to rozkrecanie obudowy i RESET CMOS zwora i tez nic nie pomoglo!!!Komp nadal nie odpalal. Wyciagnalem baterie na BIOS`ie, polezala sobie jakies 10 MINUT!!!!! i komp nadal nie odpalal. Myslalem ze zjaralem proca, ale u kumpla sprawdzilem podzesoly i wszystko sprawne!!!Pomoglo dopiero jak wlozylem w plyte starego Athlona i komp ruszyl. Pochodzil pare minut i zmienilem na Semprona i wreszcie odpalil!!!!

Czy ktos moze mi powiedziec jak zresetowac te plytke, jesli stanie mi sie to nastepnym razem????

Nadmienie ze teraz juz nie krece BIOS`em tylko programikiem CoreCenter ktory byl dolaczony do plyty glownej i ustawia sie go z poziomu Windy. Po przesadzeniu komp sie wiesz i resetuje i wszystko wraca do nominala!!!Ale dlaczego nie dziala RESET CMOS????Macie jakis plan jak to zrobic????

Wczesniej mialem ASRocka i nie bylo z resetem zadnego problemu!!!Pomozcie bo troche mnie ta plyta wkurzyla i zastanawiam sie nad jej sprzedaza!!!

Dodam jeszcze bo chyba jest to istotne,ze mam dupna pamiec bo jakiegos NoName`a 333Mhz 256MB.

Jak robisz reset to wyciągaj wtyczke z zasilacza. Wystarczy 30sekund a nie minuty.
A jak chcesz kręcić to wyrzuć ten noname do kosza. Kto ci go polecił kupić???
Markowe pamięci to podstawa!!!

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Śro 30 Mar 2005, 11:43
Profil
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Pią 04 Mar 2005, 15:54
Posty: 8
Post 
Juz poradzilem sobie z resetem biosu, i trzeba trzymac insert zaraz po resecie CMOS`u zwora na plycie, a jesli leci o zwore do FSB na plycie to nic na ten temat nie wiem bo jej nie szukalem:D, jest mi juz teraz zbedna. Teraz wszystko dziala jak nalezy i plyta jest cool a juz w tym tygu bede mial pamiatki TwinMos`a i wtedy bedziemy krecic:p

_________________
...:::Life Is Like Music And God Is A DJ:::...


Pon 04 Kwi 2005, 09:45
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.