laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Wto 19 Mar 2019, 16:45



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 9 posty(ów) ] 
 AZERUS - kłopoty ze ściąganiem (klient sieci LAN) 
Autor Wiadomość
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 09 Lut 2005, 11:48
Posty: 31
Miejscowość: Częstochowa
Post AZERUS - kłopoty ze ściąganiem (klient sieci LAN)
Na poczatek z gory przepraszamm, ze temat troche nie zwiazany z kategoria no ale coz mialem poczac :)

Mam podlaczenie internetowe za pomoca sieci lokalnej. Nasze lacze internetowe to DSL 1 MB. Ogolnie jak na dosyc spora liczbe osob necik smiga fajnie, ale niestety pojawily sie klopoty ze sciaganiem plikow torrent :(

Po zainstalowaniu AZERUSA i zaczeciu sciagania pliikow okazalo sie, ze jestem poza NATem :evil:
Naszczescie nasz administrator przekierowal mi porty i w koncu w Azerusie pokazaly sie zielone mordki :lol:

Niestety jezeli chodzi o sciaganie to nic sie nie zmienilo :( Generalnie predkosci mam takie same jak wtedy kiedy bylem za NATem tzn. predkosc siagania dochodzi max do 15 kb/s po czym po chwili spada do zera; po kilku chwilach znow zaczyna sciagac dochodzi do pewnej wartosci a potem znowu 0 kb/s. I taki cykl powtarza sie caly czas :(

Probowalem tez na innych programach takich jak BiTTornado czy BURST i sytulacja byla taka sama jak na Azerusie :?

Napiszcie co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy i jak mozna temu zaraczic???

Z gory dzieki za pomoc :)


Wto 08 Mar 2005, 20:06
Profil
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:59
Posty: 25
Miejscowość: Częstochowa
Post 
nic raczej na to nie poradzisz - musisz czekać, czekać i jescze raz czekać. Ważne że wogólce C sie ściaga

_________________
-> Celeron II 1000@1230 ; Abit ST6 ; Infieon 256 MB CL 2.0 ; GF FX 5200 Ultimate 250/500@300/600, ; WD Caviar 80 GB ; Powered by DELTA Chieftec 350W

3Dk1 -> 5723
3Dk3 -> 1682 (1668 - build 360)
3Dk5 -> 345 (build 120)


Czw 10 Mar 2005, 21:14
Profil YIM
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post Re: AZERUS - kłopoty ze ściąganiem (klient sieci LAN)
tondEK napisał(a):
Na poczatek z gory przepraszamm, ze temat troche nie zwiazany z kategoria no ale coz mialem poczac :)

Mam podlaczenie internetowe za pomoca sieci lokalnej. Nasze lacze internetowe to DSL 1 MB. Ogolnie jak na dosyc spora liczbe osob necik smiga fajnie, ale niestety pojawily sie klopoty ze sciaganiem plikow torrent :(

Po zainstalowaniu AZERUSA i zaczeciu sciagania pliikow okazalo sie, ze jestem poza NATem :evil:
Naszczescie nasz administrator przekierowal mi porty i w koncu w Azerusie pokazaly sie zielone mordki :lol:

Niestety jezeli chodzi o sciaganie to nic sie nie zmienilo :( Generalnie predkosci mam takie same jak wtedy kiedy bylem za NATem tzn. predkosc siagania dochodzi max do 15 kb/s po czym po chwili spada do zera; po kilku chwilach znow zaczyna sciagac dochodzi do pewnej wartosci a potem znowu 0 kb/s. I taki cykl powtarza sie caly czas :(

Probowalem tez na innych programach takich jak BiTTornado czy BURST i sytulacja byla taka sama jak na Azerusie :?

Napiszcie co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy i jak mozna temu zaraczic???

Z gory dzieki za pomoc :)


przyczyne cieżko mi powiedziec lecz sporoboj programem wspomagajacym pobieranie sciaga z 4 serwerow naraz co zwieksza transfer DAP czyli Download Accelelator Plus, kolega jest podlaczony do dsl 1mb i ma transfery od 100 do 150kb/s ? skad na dsl1m masz transfery 15kb/s ja tyle mialem jak mielismy SDI
lub wejdz na start i uruchom i wpisz np: ping www.onet.pl -t jezeli bedziesz mial od 100ms do 25ms jest dobrze anwet bardzo dobrze jezeli to sie nie zmnieni musisz skontaktowac sie z administratorem sieci byc moze jes blad w skonfigurowaniu Twojego koputera do sieci ...

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Śro 22 Cze 2005, 18:00
Profil WWW
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
:lol: ciekawe jak DAPem można ściągać torrenty??? Przecież to nie chodzi o ściąganie plików umieszczanych na stronkach, które można tego typu programami ściągać, tylko o "większe" pliki :wink:

A swoją drogą mam podobny problem. Jestem podłączony przez lan i mam problemy z wieloma aplikacjami do ściągania. Po prostu nie używam torrentów tylko korzystam z osiołka.

Pozdrawiam!

_________________
w moderacji...


Śro 22 Cze 2005, 21:02
Profil
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 12:37
Posty: 470
Miejscowość: kiedyś X-KOM, teraz Warszawa:)
Post 
mysle ze problemem moze byc to, ze jest cos namieszane w maskaradzie na srv, ewentualnie admin ograniczyl ilosc polaczen dla kazdego usera...

sama tepsa tez ogranicza w dsl'ach ilosc jednoczesnych pakietow i polaczen...

raczej wiele sie nie podziala/// probowales innym programikiem sciagac torrenty?

_________________
Image Image


Śro 22 Cze 2005, 21:50
Profil WWW
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 03 Lut 2005, 23:43
Posty: 127
Post 
Azureus do poprawnego działania wymaga najnowszej wersji Javy Suna. Lepiej wypróbuj BitComet nie wymaga Javy i świetnie radzi sobie z NATem. :wink:

_________________
Mów zawsze, co czujesz, i czyń, co myślisz.
Mój blog:


Pią 24 Cze 2005, 00:19
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
Michajił napisał(a):
:lol: ciekawe jak DAPem można ściągać torrenty??? Przecież to nie chodzi o ściąganie plików umieszczanych na stronkach, które można tego typu programami ściągać, tylko o "większe" pliki :wink:

A swoją drogą mam podobny problem. Jestem podłączony przez lan i mam problemy z wieloma aplikacjami do ściągania. Po prostu nie używam torrentów tylko korzystam z osiołka.

Pozdrawiam!

a propo bit torrenta dostalem torenta ze SWATEM 4 do sciagniecia pelna
i jak naciskam nie sciaga sie wlacza sie ta tabeka ze sciaganiem i nic czekam 3-4 min i nic nie rusza czy to moze byc spowodowane czy moze cos trzeba skonfigurowac? help
Pozdrawiam

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Pon 18 Lip 2005, 11:43
Profil WWW
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 26 Cze 2005, 19:05
Posty: 4
Post Re: AZERUS - kłopoty ze ściąganiem (klient sieci LAN)
tondEK napisał(a):
Na poczatek z gory przepraszamm, ze temat troche nie zwiazany z kategoria no ale coz mialem poczac :)

Mam podlaczenie internetowe za pomoca sieci lokalnej. Nasze lacze internetowe to DSL 1 MB. Ogolnie jak na dosyc spora liczbe osob necik smiga fajnie, ale niestety pojawily sie klopoty ze sciaganiem plikow torrent :(




Prawdopodobnie Twoj administrator na serwerze ma zainstalowane oprogramowanie do dzielenia lacza (np Justice) i to ono powoduje spadek przy sciaganiu
Ja u siebie w sieci mam zrobione podobnie wiec ..... u mnie tez nie maga w ciagu dnia
za to noc nalezy do sciagaczy :D


Wto 19 Lip 2005, 00:20
Profil YIM
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
DC++ ja tego uzywam i jestem zadowolony, zadne torenty i inne. Jak mialem neo 512 to torenty rzeczywiscie szyciutko sie zasysalo w chwili obecnej mam radio(256), ale na kolpaku i mam zewnetrzne ip (chociaz dc++ chodzilo super nawet bez zew ip) i przede wszystkim syfu nie sciaga tak jak kazaa np. polecam

_________________
Atari ;)


Śro 20 Lip 2005, 23:01
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 9 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.