laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Pon 22 Kwi 2019, 07:14



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
 Dostarczanie towaru ze sklepu internetowego 
Autor Wiadomość
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 22:55
Posty: 469
Miejscowość: www.x-kom.pl
Post 
Panie Damianie może ma Pan wyłączoną opcję SMART w BIOSie? Co do błędów w opisach to nie zmieniam zdania, mamy ich masę jednak wszystkie poprawimy :)

_________________
michal@x-kom.pl


Nie 02 Kwi 2006, 09:38
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 23 Sie 2005, 21:12
Posty: 88
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Michał napisał(a):
Panie Damianie może ma Pan wyłączoną opcję SMART w BIOSie? Co do błędów w opisach to nie zmieniam zdania, mamy ich masę jednak wszystkie poprawimy :)


Panie Michale to co mam teraz zrobić jak dostałem maxtora 6 6 L080L0 i on jest z dwumegowym chaem a w karcie gwarancyjnej mam napisane z 8 mb.Opis tego dysku u was jest że to dwumegowy.Czy jeśli nie będzie sie zgadzało z gwarancją to mi wymienicie.Niezbyt w to wierze ale chyba go odkręce i sprawdze dokłanie

Oczywiście dysk sprzedała pani Milena.Albo sie pomyliła albo macie złę opisy albo chcieliście opchnąć.Jak sprawdze dokładnie to napisze bo mi sie wierzyć nie chce

_________________
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..


Nie 02 Kwi 2006, 12:53
Profil WWW
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 22:55
Posty: 469
Miejscowość: www.x-kom.pl
Post 
Jeśli to możliwe to proszę go wykręcić i napisać dokładnie jaki model jest zapisany na dysku i najlepiej podać jeszcze numer seryjny. Jeśli zaszła jakaś pomyłka to wymienimy Panu dysk na nowy, o to proszę się nie martwić. Nie pozbywamy się w ten sposób towaru. Z 8MB cachem powinien mieć oznaczenie 6L080P0 lub inne z literkami PO.

_________________
michal@x-kom.pl


Pon 03 Kwi 2006, 12:53
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 23 Sie 2005, 21:12
Posty: 88
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Odkręciłem i napisane jest Maxtor 10 6L080P0 tylko chyba nie maja oznaczenia 8 mb cache tak mi sie wydaje ale moge sie mylić.Poprostu mogła to być moja pomyłka a jeśli tak to przepraszam.Akurat z dyskami miałem zawsze problemy i dlatego sie denerwuje

_________________
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..


Pon 03 Kwi 2006, 14:26
Profil WWW
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 22:55
Posty: 469
Miejscowość: www.x-kom.pl
Post 
Czyli Pani Milena się nie pomyliła :-) W opisie też się nie pomyliliśmy bo dysk obsługuje SMART :-)

_________________
michal@x-kom.pl


Pon 03 Kwi 2006, 15:26
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
taaa...

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Pon 03 Kwi 2006, 16:49
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 23 Sie 2005, 21:12
Posty: 88
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Michał napisał(a):
Czyli Pani Milena się nie pomyliła :-) W opisie też się nie pomyliliśmy bo dysk obsługuje SMART :-)


To ciekawe jak to sprawdzić moge.Mam płyte abita bx133 raid,więc to płyta nie jest nowa.Prosze o pomoc.Acha tym programem wyzej zapodanym nie umiem sprawdzić.

_________________
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..


Pon 03 Kwi 2006, 17:02
Profil WWW
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
Damian288 napisał(a):
Michał napisał(a):
Czyli Pani Milena się nie pomyliła :-) W opisie też się nie pomyliliśmy bo dysk obsługuje SMART :-)


To ciekawe jak to sprawdzić moge.Mam płyte abita bx133 raid,więc to płyta nie jest nowa.Prosze o pomoc.Acha tym programem wyzej zapodanym nie umiem sprawdzić.
O ile dobrze pamiętam - podczas rozruchu komputera są wyświetlane przez bios komunikaty o stanie urządzeń i zawsze widziałem coś takiego: "HDD S.M.A.R.T. OK" - musisz to mieć. Ew.załaduj najnowszy bios.

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Wto 04 Kwi 2006, 05:05
Profil
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 22:55
Posty: 469
Miejscowość: www.x-kom.pl
Post 
Przede wszystkim trzeba SMART-a włączyć w BIOS bo przy tej płycie chyba domyślnie będzie wyłączony. Wtedy też powinna się wyświetlić informacja o smarcie podczas uruchamiania komputera.

_________________
michal@x-kom.pl


Wto 04 Kwi 2006, 09:46
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 23 Sie 2005, 21:12
Posty: 88
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Cytuj:
O ile dobrze pamiętam - podczas rozruchu komputera są wyświetlane przez bios komunikaty o stanie urządzeń i zawsze widziałem coś takiego: "HDD S.M.A.R.T. OK" - musisz to mieć. Ew.załaduj najnowszy bios.

Najnowszy już mam bo to stara płyta abit bx133 raid i nie ma nowszego niż z 2001 i może tam nie być w tym biosie.

_________________
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..


Wto 04 Kwi 2006, 09:50
Profil WWW
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 23 Sie 2005, 21:12
Posty: 88
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Michał napisał(a):
Przede wszystkim trzeba SMART-a włączyć w BIOS bo przy tej płycie chyba domyślnie będzie wyłączony. Wtedy też powinna się wyświetlić informacja o smarcie podczas uruchamiania komputera.


Napisałem wyżej dokładnie jaka płyta i z jakiego roku bios.Najnowszego nie ma

_________________
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..


Wto 04 Kwi 2006, 09:51
Profil WWW
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec

Rejestracja: Śro 26 Paź 2005, 19:20
Posty: 749
Miejscowość: Przemyśl
Post 
Jest opcja nazywa sie to
S.M.A.R.T. for HDD - ENABLED/DISABLED
jesli smart jesy wylaczony pokaze sie np cos takiego:

SAMSUNG SP80NB- S.M.A.R.T. capable but DISABLED.
Jesli smart jest wloczony
bedziepisalo
SamsunG sp080nb samrt - capable and enabled

_________________
Tom's Hardware Guide - Forum


Wto 04 Kwi 2006, 13:03
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 23 Sie 2005, 21:12
Posty: 88
Miejscowość: Częstochowa
Post 
THG_Stingerek napisał(a):
Jest opcja nazywa sie to
S.M.A.R.T. for HDD - ENABLED/DISABLED
jesli smart jesy wylaczony pokaze sie np cos takiego:

SAMSUNG SP80NB- S.M.A.R.T. capable but DISABLED.
Jesli smart jest wloczony
bedziepisalo
SamsunG sp080nb samrt - capable and enabled


W tym starym biosie jest.Napewno sie nie pomyliłeś bo przelatywałem cały bios i nie widze.Jeśli jest to daj zrzut gdzie to ustawić.Z tego co wiem,że jest taka szansa,że go nie ma

_________________
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..


Wto 04 Kwi 2006, 13:12
Profil WWW
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec

Rejestracja: Śro 26 Paź 2005, 19:20
Posty: 749
Miejscowość: Przemyśl
Post 
Mozesz podac dokladny model plyty glownej ?

_________________
Tom's Hardware Guide - Forum


Wto 04 Kwi 2006, 14:04
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 23 Sie 2005, 21:12
Posty: 88
Miejscowość: Częstochowa
Post 
THG_Stingerek napisał(a):
Mozesz podac dokladny model plyty glownej ?


Abit BX-133 raid

_________________
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..


Wto 04 Kwi 2006, 14:31
Profil WWW
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.