forum.X-KOM.PL
http://forum.x-kom.pl/

Dostarczanie towaru ze sklepu internetowego
http://forum.x-kom.pl/viewtopic.php?f=35&t=425
Strona 3 z 4

Autor:  Michał [ Nie 02 Kwi 2006, 09:38 ]
Temat postu: 

Panie Damianie może ma Pan wyłączoną opcję SMART w BIOSie? Co do błędów w opisach to nie zmieniam zdania, mamy ich masę jednak wszystkie poprawimy :)

Autor:  Damian288 [ Nie 02 Kwi 2006, 12:53 ]
Temat postu: 

Michał napisał(a):
Panie Damianie może ma Pan wyłączoną opcję SMART w BIOSie? Co do błędów w opisach to nie zmieniam zdania, mamy ich masę jednak wszystkie poprawimy :)


Panie Michale to co mam teraz zrobić jak dostałem maxtora 6 6 L080L0 i on jest z dwumegowym chaem a w karcie gwarancyjnej mam napisane z 8 mb.Opis tego dysku u was jest że to dwumegowy.Czy jeśli nie będzie sie zgadzało z gwarancją to mi wymienicie.Niezbyt w to wierze ale chyba go odkręce i sprawdze dokłanie

Oczywiście dysk sprzedała pani Milena.Albo sie pomyliła albo macie złę opisy albo chcieliście opchnąć.Jak sprawdze dokładnie to napisze bo mi sie wierzyć nie chce

Autor:  Michał [ Pon 03 Kwi 2006, 12:53 ]
Temat postu: 

Jeśli to możliwe to proszę go wykręcić i napisać dokładnie jaki model jest zapisany na dysku i najlepiej podać jeszcze numer seryjny. Jeśli zaszła jakaś pomyłka to wymienimy Panu dysk na nowy, o to proszę się nie martwić. Nie pozbywamy się w ten sposób towaru. Z 8MB cachem powinien mieć oznaczenie 6L080P0 lub inne z literkami PO.

Autor:  Damian288 [ Pon 03 Kwi 2006, 14:26 ]
Temat postu: 

Odkręciłem i napisane jest Maxtor 10 6L080P0 tylko chyba nie maja oznaczenia 8 mb cache tak mi sie wydaje ale moge sie mylić.Poprostu mogła to być moja pomyłka a jeśli tak to przepraszam.Akurat z dyskami miałem zawsze problemy i dlatego sie denerwuje

Autor:  Michał [ Pon 03 Kwi 2006, 15:26 ]
Temat postu: 

Czyli Pani Milena się nie pomyliła :-) W opisie też się nie pomyliliśmy bo dysk obsługuje SMART :-)

Autor:  rafa [ Pon 03 Kwi 2006, 16:49 ]
Temat postu: 

taaa...

Autor:  Damian288 [ Pon 03 Kwi 2006, 17:02 ]
Temat postu: 

Michał napisał(a):
Czyli Pani Milena się nie pomyliła :-) W opisie też się nie pomyliliśmy bo dysk obsługuje SMART :-)


To ciekawe jak to sprawdzić moge.Mam płyte abita bx133 raid,więc to płyta nie jest nowa.Prosze o pomoc.Acha tym programem wyzej zapodanym nie umiem sprawdzić.

Autor:  rafa [ Wto 04 Kwi 2006, 05:05 ]
Temat postu: 

Damian288 napisał(a):
Michał napisał(a):
Czyli Pani Milena się nie pomyliła :-) W opisie też się nie pomyliliśmy bo dysk obsługuje SMART :-)


To ciekawe jak to sprawdzić moge.Mam płyte abita bx133 raid,więc to płyta nie jest nowa.Prosze o pomoc.Acha tym programem wyzej zapodanym nie umiem sprawdzić.
O ile dobrze pamiętam - podczas rozruchu komputera są wyświetlane przez bios komunikaty o stanie urządzeń i zawsze widziałem coś takiego: "HDD S.M.A.R.T. OK" - musisz to mieć. Ew.załaduj najnowszy bios.

Autor:  Michał [ Wto 04 Kwi 2006, 09:46 ]
Temat postu: 

Przede wszystkim trzeba SMART-a włączyć w BIOS bo przy tej płycie chyba domyślnie będzie wyłączony. Wtedy też powinna się wyświetlić informacja o smarcie podczas uruchamiania komputera.

Autor:  Damian288 [ Wto 04 Kwi 2006, 09:50 ]
Temat postu: 

Cytuj:
O ile dobrze pamiętam - podczas rozruchu komputera są wyświetlane przez bios komunikaty o stanie urządzeń i zawsze widziałem coś takiego: "HDD S.M.A.R.T. OK" - musisz to mieć. Ew.załaduj najnowszy bios.

Najnowszy już mam bo to stara płyta abit bx133 raid i nie ma nowszego niż z 2001 i może tam nie być w tym biosie.

Autor:  Damian288 [ Wto 04 Kwi 2006, 09:51 ]
Temat postu: 

Michał napisał(a):
Przede wszystkim trzeba SMART-a włączyć w BIOS bo przy tej płycie chyba domyślnie będzie wyłączony. Wtedy też powinna się wyświetlić informacja o smarcie podczas uruchamiania komputera.


Napisałem wyżej dokładnie jaka płyta i z jakiego roku bios.Najnowszego nie ma

Autor:  THG_Stingerek [ Wto 04 Kwi 2006, 13:03 ]
Temat postu: 

Jest opcja nazywa sie to
S.M.A.R.T. for HDD - ENABLED/DISABLED
jesli smart jesy wylaczony pokaze sie np cos takiego:

SAMSUNG SP80NB- S.M.A.R.T. capable but DISABLED.
Jesli smart jest wloczony
bedziepisalo
SamsunG sp080nb samrt - capable and enabled

Autor:  Damian288 [ Wto 04 Kwi 2006, 13:12 ]
Temat postu: 

THG_Stingerek napisał(a):
Jest opcja nazywa sie to
S.M.A.R.T. for HDD - ENABLED/DISABLED
jesli smart jesy wylaczony pokaze sie np cos takiego:

SAMSUNG SP80NB- S.M.A.R.T. capable but DISABLED.
Jesli smart jest wloczony
bedziepisalo
SamsunG sp080nb samrt - capable and enabled


W tym starym biosie jest.Napewno sie nie pomyliłeś bo przelatywałem cały bios i nie widze.Jeśli jest to daj zrzut gdzie to ustawić.Z tego co wiem,że jest taka szansa,że go nie ma

Autor:  THG_Stingerek [ Wto 04 Kwi 2006, 14:04 ]
Temat postu: 

Mozesz podac dokladny model plyty glownej ?

Autor:  Damian288 [ Wto 04 Kwi 2006, 14:31 ]
Temat postu: 

THG_Stingerek napisał(a):
Mozesz podac dokladny model plyty glownej ?


Abit BX-133 raid

Strona 3 z 4 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/