laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Pon 28 Wrz 2020, 11:40



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna
 Benchmarki - wyniki i dyskusje 3D01/03/05/06/Aquamar/Everest 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz 2006, 14:49
Posty: 431
Miejscowość: Czestochowa
Post 
kamil2201 napisał(a):
Zobacz jeszcze raz co jest pod spodem


nie rozumiemy sie...

TRYB SLI możliwy jest wtedy gdy jest zaimplementowany w chipsecie. Charakterystyczny jest dla chipów NV czy to pod AMD czy pod Intela. Próbuję powiedzieć że u Ciebie w chipsecie zaimplementowano CrossFire którego to wykorzystałeś do połączenia dwóch kart Nvidii ale defacto nie działają one w SLI tylko w CF bo to on odpowiada za ich połączenie i pracę.

EDIT:
tak czy owak ważne że działają :) a kiedyś ktoś się ze mną sprzeczał że się nie da puścić dwóch NV na CFie ;]

_________________
Asus K50IJ-SX046C

Intel Core i5 750 @4GHz 1,37v WaterCooled :: Asus P7P55D-E Pro :: 4GB Kingston HyperX @2GHz 8-9-8-25 1.65v :: 2 x Seagate 250GB @Raid 0 :: WD Caviar 1TB 1001FALS :: Samsung SH-203P :: Corsair CMPSU-850HXEU 850W :: Dell U2410 24" Wide Screen

przemyslaw.ladra@x-kom.pl

Masz problem natury technicznej? Skontaktuj się z nami!
e-mail. serwis@x-kom.pl
tel. 34 310 30 30

Masz pytanie dotyczące naszej oferty? Skontaktuj się z nami!
e-mail. x-kom@x-kom.pl
tel. 34 324 11 67
tel. 34 324 11 97


Image


Ostatnio edytowany przez Lagier Pon 03 Gru 2007, 01:27, edytowano w sumie 2 razy



Pon 03 Gru 2007, 01:26
Profil WWW
użytkownik
użytkownik

Rejestracja: Wto 26 Gru 2006, 22:45
Posty: 227
Miejscowość: Wielądki
Post 
Nie takie rzeczy się da. Jedyny problem to to że jest troszkę mniejszy przyrost mocy na p35

_________________
e8600
p5q-e
280gtx
2x2gb
2x640gb


Pon 03 Gru 2007, 01:31
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec

Rejestracja: Pią 10 Lut 2006, 16:59
Posty: 760
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Witam.
Po przesiadce z 8800GTS na 8800GT przyrost wydajności jest może niewielki tym bardziej na moim sprzęcie ale to zawsze coś.

3DMark2003-37060pkt.
Image

3DMark2005-15286pkt.
Image
Karta trochę mnie zaskoczyła bo myślałem, że będzie gorzej z OC ale jak widać nie jest źle.
Tylko szkoda, że reszta sprzętu do bani, ale niedługo to się zmieni :mrgreen:

_________________

Intel E8400
Asus P5K-E
OCZ Reaper PC-9600
EVGA 9800GTX+
Samsung 830 2x64GB RAID0
Asus Xonar D2/PM
Corsair 620HXEU
Lian Li PC-V1000B
WC: D-Tek FuZion v2.0, 2xSwiftech MCW30, EK Water Blocks EK-FC 9800 GTX Acetal, Swiftech MCP355 12V,Swiftech MCW220 Quiet Power, Tygon R3603.


Sob 08 Gru 2007, 20:13
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1096
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
W 2005 na 8600GT zrobilem 14,5k :D


Sob 08 Gru 2007, 21:14
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
Ale to była ogromna zasługa C2D... :wink:

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Sob 08 Gru 2007, 21:56
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1096
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
rafa napisał(a):
Ale to była ogromna zasługa C2D... :wink:



sie czepiasz szczegółów :P


Ostatnio edytowany przez mikan10, Sob 08 Gru 2007, 22:42, edytowano w sumie 1 raz



Sob 08 Gru 2007, 22:41
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
Ciekawe jak Jabzik'owi skoczy wydajność po zmianie platformy? :) Pozamiata tutaj :mrgreen:

@Jabzik - jaki masz monitor?

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Sob 08 Gru 2007, 23:08
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 02 Wrz 2007, 22:54
Posty: 187
Miejscowość: Rędziny
Post 
mikan10 napisał(a):
W 2005 na 8600GT zrobilem 14,5k :D

calkiem niezle :D:D jak na 8600

ja tylko 12,5k :(

Image


i 3dMark05
Image

_________________
Intel D-C E2160 1.80GHz@3,5GHz + AC Freezer 7 Pro
Abit IP35-E
DDRAM2 PDP Patriot 2048MB 800MHz@1000MHz CL5
GF 8600GE 256MB 128bit CoolerMaster HP 1,0ns 600/2000@721/2150
3DMark03-21963 pkt.
3DMark05-13721 pkt.
LCD 20" LG L2000CE
SATA II Seagate 160GB 7200obr. 8MB
Chieftec 450W GPS-450AA-101A


Nie 09 Gru 2007, 10:07
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1096
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
W 2003 prawie 24k..., podkreć shadery troche to ci da kopa, no i 3Ghz na procku to nędzota do 3dmarka :P


Nie 09 Gru 2007, 11:01
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 02 Wrz 2007, 22:54
Posty: 187
Miejscowość: Rędziny
Post 
jak podkrecic te shardery ??

_________________
Intel D-C E2160 1.80GHz@3,5GHz + AC Freezer 7 Pro
Abit IP35-E
DDRAM2 PDP Patriot 2048MB 800MHz@1000MHz CL5
GF 8600GE 256MB 128bit CoolerMaster HP 1,0ns 600/2000@721/2150
3DMark03-21963 pkt.
3DMark05-13721 pkt.
LCD 20" LG L2000CE
SATA II Seagate 160GB 7200obr. 8MB
Chieftec 450W GPS-450AA-101A


Nie 09 Gru 2007, 11:22
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1096
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
W riva tuner trzeba odblokowac 3 zegar od shaderów.


Nie 09 Gru 2007, 11:35
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 02 Wrz 2007, 22:54
Posty: 187
Miejscowość: Rędziny
Post 
nom oki.. a tak dokladniej :(?

_________________
Intel D-C E2160 1.80GHz@3,5GHz + AC Freezer 7 Pro
Abit IP35-E
DDRAM2 PDP Patriot 2048MB 800MHz@1000MHz CL5
GF 8600GE 256MB 128bit CoolerMaster HP 1,0ns 600/2000@721/2150
3DMark03-21963 pkt.
3DMark05-13721 pkt.
LCD 20" LG L2000CE
SATA II Seagate 160GB 7200obr. 8MB
Chieftec 450W GPS-450AA-101A


Nie 09 Gru 2007, 12:42
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 06 Maj 2006, 13:22
Posty: 1096
Miejscowość: ~Częstochowa
Post 
W power user / System zmieniasz przy tych 2 nazwach na 1:

nvapi usage behavior 1

shader clock control 1


Ostatnio edytowany przez mikan10, Nie 09 Gru 2007, 16:34, edytowano w sumie 1 raz



Nie 09 Gru 2007, 16:18
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
mikan10 napisał(a):
no i 3Ghz na procku to nędzota do 3dmarka
No pasowałoby pogonić tego proca jeszcze wyżej :)
Na jakim napięciu masz te 3.0? Podnosiłeś v dla MCH?

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Nie 09 Gru 2007, 19:56
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 02 Wrz 2007, 22:54
Posty: 187
Miejscowość: Rędziny
Post 
napiecie 1.35 i "MCH" ??

_________________
Intel D-C E2160 1.80GHz@3,5GHz + AC Freezer 7 Pro
Abit IP35-E
DDRAM2 PDP Patriot 2048MB 800MHz@1000MHz CL5
GF 8600GE 256MB 128bit CoolerMaster HP 1,0ns 600/2000@721/2150
3DMark03-21963 pkt.
3DMark05-13721 pkt.
LCD 20" LG L2000CE
SATA II Seagate 160GB 7200obr. 8MB
Chieftec 450W GPS-450AA-101A


Nie 09 Gru 2007, 21:02
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.