laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Śro 01 Gru 2021, 08:41



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna
 Benchmarki - wyniki i dyskusje 3D01/03/05/06/Aquamar/Everest 
Autor Wiadomość
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 07 Lut 2005, 12:35
Posty: 25
Post 
Zeby zamiescic swoje wyniki w compare trzeba miec oryginala Markow czy wystarczy ta wersja do sciagniecia ze strony Futuremarka?


Sob 15 Kwi 2006, 14:48
Profil YIM
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3119
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
piotreksu napisał(a):
Zeby zamiescic swoje wyniki w compare trzeba miec oryginala Markow czy wystarczy ta wersja do sciagniecia ze strony Futuremarka?
Przecież 3dMarki produkuje Futuremark więc to jest oryginał :roll: więc o co pytasz?
Jeśli chodzi ci o to czy musi być wersja zarejestrowana to myśle że to bez znaczenia - wkońcu nie robimy tu wyścigów z nagrodą tylko tak dla przyjemności. Więc wal śmiało swoje wyniki :-) pozdro

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Sob 15 Kwi 2006, 15:25
Profil
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 07 Lut 2005, 12:35
Posty: 25
Post 
Nie o to mi chodzi. Jak skonczy sie juz 3dmark jest opcja do zamieszczenia wynikow na stronie (ORB) ale jest to chyba tylko mozliwe po wykupieniu pelnej wersji?


Wto 18 Kwi 2006, 14:58
Profil YIM
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3119
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
piotreksu napisał(a):
Nie o to mi chodzi. Jak skonczy sie juz 3dmark jest opcja do zamieszczenia wynikow na stronie (ORB) ale jest to chyba tylko mozliwe po wykupieniu pelnej wersji?
Po zarejestrowaniu każdy może na ORBie zamieszczać ale tutaj nie wymagamy takich dowodów - wierzymy sobie na słowo :wink: :)

Płatne wersje są dla firm - np. serwisy testujące sprzęt.

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Wto 18 Kwi 2006, 15:52
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 855
Miejscowość: Wrocław
Post 
To ja sie może pochwale wkońcu :) po zmienie grafy na taka jak w podpisie i niezłym oc ze standardowych 300/550 chodzi na standardowym chlodzeniu podkrecilem ją na 400/600 cód miod i orzeszki jak dla mnie a wyniki są nastepujące
3dmark01 - 14000 pkt
3dmark03 - 6100 pkt
3dmak05 - (niedługo) :wink:

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Pią 23 Cze 2006, 10:35
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 828
Miejscowość: CZ-WA
Post 
Tez zmienilem grafe na GF 7600 GT Asus'a, powiem szczerze ze karta wymiata :twisted: (wczesniej mialem 6600 GT). Moje wyniki:


2001 - 21758
2003 - 10267
2005 - 4022
2006 - zgubilem 8) po pijaku zrobie i wstawie


Gram w kazda gre 1024x768x32 AAx4 Aniso4x wszystko full PS & VS 3.0+.
Polecam, wypas sprzet :!:

_________________
>>> i5 3570K * ASRock Z77 EX6 * G.Skill 2x4GB 2133MHz <<<
>>> MSI GTX560Ti HAWK * SB X-Fi Fatal1ty Gamer Pro <<<
>>> WD1001 * WD640 * Corsair HX520W <<<
>>> LG L227WT >>>


Sob 24 Cze 2006, 16:30
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3119
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
mozaika1234 napisał(a):
Tez zmienilem grafe na GF 7600 GT Asus'a, powiem szczerze ze karta wymiata :twisted: (wczesniej mialem 6600 GT). Moje wyniki:


2001 - 21758
2003 - 10267
2005 - 4022
2006 - zgubilem 8) po pijaku zrobie i wstawie


Gram w kazda gre 1024x768x32 AAx4 Aniso4x wszystko full PS & VS 3.0+.
Polecam, wypas sprzet :!:

Myśle że z takimi nastawami to i w 1280x1024 powinno dać się grać bo tak to mój poprzedni 1600xt chodził a ten gf jest sporo mocniejszą kartą no chyba że monitor nie pociągnie więcej.

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Sob 24 Cze 2006, 21:47
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 12 Sie 2005, 10:08
Posty: 1065
Miejscowość: Blachownia i gdzieś w Lubuskiem
Post 
mozaika1234 napisał(a):
Tez zmienilem grafe na GF 7600 GT Asus'a, powiem szczerze ze karta wymiata :twisted: (wczesniej mialem 6600 GT). Moje wyniki:


2001 - 21758
2003 - 10267
2005 - 4022
2006 - zgubilem 8) po pijaku zrobie i wstawie


Gram w kazda gre 1024x768x32 AAx4 Aniso4x wszystko full PS & VS 3.0+.
Polecam, wypas sprzet :!:


A te wyniki są po czy przed OC?!


Nie 25 Cze 2006, 11:31
Profil
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 22:55
Posty: 469
Miejscowość: www.x-kom.pl
Post 
Skoro się chwalimy to ja też podam swój wynik :)
2006: 626 :)
Mobility X700 128/128

_________________
michal@x-kom.pl


Nie 25 Cze 2006, 19:33
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3119
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
@ mozaika1234
Coś mi te twoje wyniki jakiś niedosyt dają - nie powinno być więcej przy takim procku i szybkim ramie?
W 2005 to co najmniej 6000pkt powinno być.

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenz ... 600GT.html

http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=2 ... tr_numer=3

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Pon 26 Cze 2006, 01:41
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 12 Sie 2005, 10:08
Posty: 1065
Miejscowość: Blachownia i gdzieś w Lubuskiem
Post 
rafa napisał(a):
@ mozaika1234
Coś mi te twoje wyniki jakiś niedosyt dają - nie powinno być więcej przy takim procku i szybkim ramie?
W 2005 to co najmniej 6000pkt powinno być.

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenz ... 600GT.html

http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=2 ... tr_numer=3


Dokładnie!!! W 2005 to ja mam ponad 4000pkt a to tylko x1600pro AGP!!! takie wyniki to na 6600gt można osiągnąc!!!


Pon 26 Cze 2006, 10:53
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 828
Miejscowość: CZ-WA
Post 
rafa napisał(a):
@ mozaika1234
Coś mi te twoje wyniki jakiś niedosyt dają - nie powinno być więcej przy takim procku i szybkim ramie?
W 2005 to co najmniej 6000pkt powinno być.


Moze i niedosyt ale w na jakich ustawieniach sa te wyniki z benchmark'a :?: Moze ktos wrzuci jakiec ustawienia na ktorych kazdy by robil taki test. Na 1280x1024 tez wszystko chodzi na full bez zaciecia. Nie gram na takich rozdzielczosciach bo nie potrzebuje (monitor wyrabia CTX 17" FUTURA 1280x1024 90 Hz)

Zrobie nowe testy ale jak temp spadnie na dworze

PS. Blad sie wkradl 3DMark 2005 - 1024x768 STD - 5898, to 4022 to 3DMark2006

_________________
>>> i5 3570K * ASRock Z77 EX6 * G.Skill 2x4GB 2133MHz <<<
>>> MSI GTX560Ti HAWK * SB X-Fi Fatal1ty Gamer Pro <<<
>>> WD1001 * WD640 * Corsair HX520W <<<
>>> LG L227WT >>>


Pon 26 Cze 2006, 21:11
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 12 Sie 2005, 10:08
Posty: 1065
Miejscowość: Blachownia i gdzieś w Lubuskiem
Post 
mozaika1234 napisał(a):
rafa napisał(a):
@ mozaika1234
Coś mi te twoje wyniki jakiś niedosyt dają - nie powinno być więcej przy takim procku i szybkim ramie?
W 2005 to co najmniej 6000pkt powinno być.


Moze i niedosyt ale w na jakich ustawieniach sa te wyniki z benchmark'a :?: Moze ktos wrzuci jakiec ustawienia na ktorych kazdy by robil taki test. Na 1280x1024 tez wszystko chodzi na full bez zaciecia. Nie gram na takich rozdzielczosciach bo nie potrzebuje (monitor wyrabia CTX 17" FUTURA 1280x1024 90 Hz)

Zrobie nowe testy ale jak temp spadnie na dworze

PS. Blad sie wkradl 3DMark 2005 - 1024x768 STD - 5898, to 4022 to 3DMark2006


Już znacznie lepiej!!! choc taka małą różnica między 05 i 06 też jest troche dziwna!!! Ustawienia standartowe!!! włączasz marka i w głównym oknie wciskasz run i leci!!! bez żadnego zmieniania!! wtedy w 1024 bedzie!!!


Pon 26 Cze 2006, 21:20
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3119
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
No myśle że każdy robi na standardowych ustawieniach bo wtedy można porównywać wyniki. Serwisy testujące też używają standardowych a jak coś zmieniają to o tym informują. Wiec przyjmijmy to jako norme.

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Pon 26 Cze 2006, 21:24
Profil
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 22:55
Posty: 469
Miejscowość: www.x-kom.pl
Post 
Tak tylko, że w 06 domyślą roździelczością jest 1280x1024, ciekawe w jaki sposób testuje gdy monitor nie potrafi jej obsłużyć.

_________________
michal@x-kom.pl


Wto 27 Cze 2006, 07:49
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.