laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Pią 13 Gru 2019, 18:10



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
 Czemu wszyscy kupujecie AMD ??? Nikt juz nie bierze Intela 
Autor Wiadomość
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 829
Miejscowość: CZ-WA
Post 
Michajił napisał(a):
Żaden AMD nie ma HT. Są dwurdzeniówki :D


Dwurdzeniowki tzn X2.


Pon 18 Lip 2005, 14:08
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
:shock: :shock: :shock: Tak znaczy X2, a venice nia ma HT, zaden AMD NIE MA. :shock: :shock: :shock:
(A programik do przerobki dvd nazywa sie WINAVI przy ustawieniach najlepszej jakosci)

_________________
Atari ;)


Śro 20 Lip 2005, 22:48
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 829
Miejscowość: CZ-WA
Post 
Michajił napisał(a):
A może pomyślisz o płycie z nForcem SLI i GF 6600GT 8) chociaż to troszke drozsza inwestycja :)
Pozdrawiam


NO I JUZ MAM NOWEGO PIECA :twisted:

Athlon 64 3000+ V (z 21 tygodnia, to chyba sie jeszcze nada do oc)
PG MSI K8N nForce4 SLI Platinum SBLive 24
KG Gigabyte 6600 128 MB DDR3 TurboFore 450/1000 SLI
RAM 2 x 256 MB Kingston 400 DUAL (braklo kasy na 1024 MB, kupie na swieta :lol: )
Zasilka Chiftec 420 W
HDD Seagate 80 GB SATA NCQ
DVDRW NEC 3540
Obudowa Tracer 888


Chodzi jak rakieta !!! NFSUG2 na full + motion blur + 1024x768 bez zadnej zacinki po prostu miodzio !!! (Reszta gier tez chodzi na full w 1024x768 bez zacinki).

PS. THX za przeciagniecie na strone AMD :lol:


Wto 02 Sie 2005, 10:38
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
No i mozaika1234 zagorzaly przeciwnik AMD kupuje AMD. No jestes super.

_________________
Atari ;)


Wto 02 Sie 2005, 14:21
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Maciej napisał(a):
No i mozaika1234 zagorzaly przeciwnik AMD kupuje AMD. No jestes super.


Ale jednak nie dał się przekonać do tej płyty DFI :?

_________________
w moderacji...


Wto 02 Sie 2005, 15:09
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
no ja bym bral DFI a nie MSI nie mowie ze jest zla ale DFI lepsze:D:D:D

_________________
Atari ;)


Wto 02 Sie 2005, 17:21
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
Baaardzo dobrze wybrał kolega!!! :D :D :D

Pochwalam w 100%.
Wszystko miodzio. Dysk troche mały ale to już sprawa potrzeb i funduszy.
A jeśli chodzi o MSI to w ostatnim czasie złożyłem dwa kompy pod s.754 i s.939 i wszystko chula!!!

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Wto 02 Sie 2005, 17:33
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 829
Miejscowość: CZ-WA
Post 
Michajił napisał(a):
Maciej napisał(a):
No i mozaika1234 zagorzaly przeciwnik AMD kupuje AMD. No jestes super.


Ale jednak nie dał się przekonać do tej płyty DFI :?


Wzialbym ja :wink: ale mialem napiety budzet i drukarke mam na lpt1 hp 710 a DFI nie ma i to tez przewazylo na rzecz MSI, no i oczywiscie SBLive24, co do oc tej plyty to z tego co wyczytalem po forach roznych jest git moze nie to co DFI ale mnie wystarczy rekordow bil nie bede. Pozdro @ll


PS. Jak ktos ma ok 2700 to za ta cene nie kupi lepszego kompa. A i wiadomo
ze sprzet sklada sie samemu.


Athlon 64 3000+ V (z 21 tygodnia, to chyba sie jeszcze nada do oc)
PG MSI K8N nForce4 SLI Platinum SBLive 24
KG Gigabyte 6600 128 MB DDR3 TurboFore 450/1000 SLI
RAM 2 x 256 MB Kingston 400 DUAL (braklo kasy na 1024 MB, kupie na swieta Laughing )
Zasilka Chiftec 420 W
HDD Seagate 80 GB SATA NCQ
DVDRW NEC 3540
Obudowa Tracer 888


Wto 02 Sie 2005, 19:17
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
Sprzet zawsze sklada sie samemu ostatni w sklepie zlozony to 386sx, 1mb ram, none hdd, fdd 5,25'', vga 0,5mb, monochromatyczny monitor :D

_________________
Atari ;)


Wto 02 Sie 2005, 22:04
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 829
Miejscowość: CZ-WA
Post 
Maciej napisał(a):
Sprzet zawsze sklada sie samemu ostatni w sklepie zlozony to 386sx, 1mb ram, none hdd, fdd 5,25'', vga 0,5mb, monochromatyczny monitor :D


Ja nigdy (pierwszego kompa kupilem jak zaczalem pracowac w sklepie komp.
Starczyl na 7 lat z dolozeniem 500 PLN. Drugiego czyli wypasa n/w ;) tez zlozylem sam za namowa paru gosci z forum (BIG THX)

Athlon 64 3000+ V (z 21 tygodnia, to chyba sie jeszcze nada do oc)
PG MSI K8N nForce4 SLI Platinum SBLive 24
KG Gigabyte 6600 128 MB DDR3 TurboFore 450/1000 SLI
RAM 2 x 256 MB Kingston 400 DUAL (braklo kasy na 1024 MB, kupie na swieta Laughing )
Zasilka Chiftec 420 W
HDD Seagate 80 GB SATA NCQ
DVDRW NEC 3540
Obudowa Tracer 888


Wto 02 Sie 2005, 23:12
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec

Rejestracja: Śro 26 Paź 2005, 19:20
Posty: 749
Miejscowość: Przemyśl
Post 
Michajił napisał(a):
mozaika1234 napisał(a):
przemcio napisał(a):
no co do filmow to chyba nie ma znaczenia, ale jesli bierzemy pod uwage kompresje i temu podobne zabawy, to jednak intel...
chybaze chcesz wlaczac kompresje i wylaczac monitor, bo nic innego na amd juz nie zrobisz z racji na brak HT:)


A jak sie to ma do Athlona 64 3000+ Venice, bo on chyba ma HT ???


Żaden AMD nie ma HT. Są dwurdzeniówki :D


Technologia Hyper Transport widze ze jest koledze obca..

Nie ma sie nad czym zastanawiac trzeba brac AMD bo:
- Procki AMD pobierają mniej pradu niz Pentium.
- Co za tym idzie sa duzo chlodniejsze
- Sa duzo wydajniejsze a HyperThreading w Intelach to kupa ( chybaze ktos jednoczesnie gra w Dooma 3 i projektuje w AutoCad )
- O cenie juz bylo wspominane.
- Pozatym Intel co chwila zmienia podstawki pod swoje procki a AMD dzielnie trzyma sienawet i przy starym juz Socket A wiec kupno Intela to rozwiazanie nakrotka mete bo jak bedzie ktos chcial kupic nowego proca to na 75% czeka go wymiana MOBo.


Śro 26 Paź 2005, 19:35
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
kiedy pisalem ze zaden AMD nie ma HT chodzilo mi o Hyper Threading a nie Hyper Transport tak na marginesie

_________________
w moderacji...


Śro 26 Paź 2005, 23:08
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec

Rejestracja: Śro 26 Paź 2005, 19:20
Posty: 749
Miejscowość: Przemyśl
Post 
To trzeba rozszyfrowywac skroty jesli istnieja dwa identyczne. :)
Nie zeby mi to przeszkadzalo ale ktos kto jest mocno "zielony" moze to uznac za to ze AMD nie ma Hypr Transport .:)


Śro 26 Paź 2005, 23:15
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
Każdy wie ze chodzilo o wielowątkowość a jakis koles co ma 8 lat sie teraz mądrzy. Do przedszkola ........ :P

_________________
Atari ;)


Czw 27 Paź 2005, 05:09
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Maciej napisał(a):
Każdy wie ze chodzilo o wielowątkowość a jakis koles co ma 8 lat sie teraz mądrzy. Do przedszkola ........ :P


Widocznie nie kazdy :?

_________________
w moderacji...


Czw 27 Paź 2005, 09:57
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.