Kacper81
nowicjusz
|
Komputer do wirtualizacji
Cześć proszę o pomoc w złożeniu komputera.
- Jaki jest Twój budżet na komputer? Chciałbym się zamknąć w 4k, najlepiej mniej - Czy zestaw ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor, peryferia (myszka, klawiatura, głośniki, listwa zasilająca itp.)? Może być z OS, monitor, klawę i resztę już mam, więc nie potrzebuję - Opisz zastosowanie komputera (precyzyjnie) Przede wszystkim wirtualizacja - dużo różnych maszyn wirtualnych, przeglądanie neta, okazyjnie oglądanie filmów - Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Full HD - Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)? Raczej nie - Czy posiadasz części ze starego komputera np. dysk twardy ATA lub SATA, napęd optyczny, obudowa, peryferia? Mam klawiaturę, myszkę, monitor, listę, nie mam dysków, napędów ani obudowy - Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany? Nie - Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność wydajność oraz cisza - Wymagania dodatkowe RAM min. 32, dysk SSD ~1TB, procesor i5, i7, ryzon 5, ryzon 7
Z góry dziękuję za propozycje.
|