|
|
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
wieszająca się niespodziewanie konfiguracja
Autor |
Wiadomość |
marcinkfam
nowicjusz
|
wieszająca się niespodziewanie konfiguracja
Cześć, problem występuje w zasadzie w dwóch grach - Fortnite i Roblox, choć do niedawna jeszcze FallGuys miała też problemy.
Najczęściej wyskakuje BSOD CRITICAL_PROCESS_DIED czasem DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION oraz inne poetyckie enigmatyczne zwroty. Niestety pomimo ustawienia wykonywania pełnego zrzutu, DMP się nie tworzy, co utrudnia poszukiwania problemu.
Czasem również po prostu ekran robi się czarnyi komp mieli w miejscu nie reagując na żadne przyciski z klawiatury czy myszkę. Dopiero wyłączenie przyciskiem zasilania skutkuje zatrzymaniem komputera.
Wgrywałem nanowsze sterowniki do wszystkiego co tam jest w środku od karty graf począwszy po płytę główną. Updateowałem bios, ale nic nie pomaga.
Moja konfiguracja to:
AMD Ryzen 7 2700X
płyta Gigabyte X570 Gaming X Bios F37
..pamięć to Gskill DDR4-3002 4x8GB
..grafika MSI NVIDIA GeForce GTX 1070Ti bios
dysk hdd ST1000LM048-2E7172
dysk ssd PM9A1 NVMe Samsung 512GB 512.1 GB
procesor ma chłodzenie cieczą, a zasilacz to jak mnie pamięć nie myli jakaś 650W.
System operacyjny to W11.
Co może być przyczyną wywalania kompa i problemów z wieszaniem się ggier.
Jak puszczam jakieś takie testy grafiki typu PassMark czyu Valley Benchmark to jadą z koksem że miło i nawet nie czkają. Tempaeratura na ultra HD w Valley podchodzi do ok 62-65st na karcie graficznej.
Fortnite za to się nawet łaskawie nie chce załadować porządnie bo go już na końcówce przygotowywania do uruchomienia wywala.
|
Pon 03 Kwi 2023, 22:22 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|