Zestaw za 17k + do [GRY] i [PREMIERE PRO]
Witam. Od paru dni wyszukuje informacje o zestawach i zasięgam opinii gdzie tylko się da. To zestaw który mam na tą chwilę:
https://www.x-kom.pl/lista/qk2zd9gyf- Jaki jest Twój budżet na komputer?
Miało być 15k ale wyszło jak widać prawie 18k, ale zamierzam dołożyć.- Czy zestaw ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor, peryferia (myszka, klawiatura, głośniki, listwa zasilająca itp.)?
System ma być w zestawie.- Opisz zastosowanie komputera (precyzyjnie)
Gry, Premiere Pro, 3 monitory w tym jeden 21:9.- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)?
Tak.- Czy posiadasz części ze starego komputera np. dysk twardy ATA lub SATA, napęd optyczny, obudowa, peryferia?
Nie.- Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany?
W przyszłości na pewno wymienię RAM, kartę graficzną za parę lat możliwe że też, procesor w zależności czy ten będzie mi wystarczał czy nie.- Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność
Najważniejsza dla mnie będzie cicha praca komputera, stąd niektóre podzespoły są z tych droższych(GPU, zasilacz, SSD zamiast HDD), wydajność jest na 3 miejscu zaraz po ciszy i ciszy .- Wymagania dodatkowe
Potrzebna mi obudowa w której zmieści się Arctic Liquid Freezer II 420.Co do obudowy nie mogę się zdecydować pomiędzy
Lian Li Lancool III, a
be quiet! Silent Base 802,
Phanteks Eclipse G500A i jestem również otwarty na
inne propozycje.
Jeszcze parę pytań:
1. Czy popełniłem jakieś karygodne błędy w tym zestawie?
2. Czy potrzebuję dodatkowych wentylatorów?
3. W internecie są sprzeczne informacje na temat tego czy da radę zmieścić to chłodzenie wodne w LLL III, czy ktoś ma może jakieś doświadczenie z tym chłodzeniem i obudową?
4. Czy ktoś ma doświadczenie z montażem komputera w x-komie? Czy spełniają życzenia specjalne np. przełożenie I/O na dół obudowy w Lian Li Lancool III?
5. Jakieś inne uwagi?
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi.