Witam Mam taki problem i od razu napisze nic w komputerze nie było zmienienie i instalowane. Po uruchomieniu komputera system Windows się nie ładuje - sprawdziłem w Biosie i nie widać dysku M2 i możliwość z niego bootowania. Po kilku próbach wyłączenie komputera i załączenia ponownie dysk w biosie jest widoczny i komputer normalne się uruchamia. Po wyłączeniu komputera np. na 10 minut i ponownie uruchomienie powoduje ten sam efekt ze dysk jest niewidoczny.
Jak już Windows został uruchomiony to sprawdziłem dysk programem HDD Tune i nie wykazuje błędów w programie CristalDiskInfo pokazuje stan dysku dobry 75%.
Może ktoś spotkał się z takim problemem i wie co może być uszkodzone ?
Dysk M2 to Plextor PX-512M9PeG
Czw 26 Paź 2023, 23:13
grzegorzu78
nowicjusz
Re: Bios czasami nie widzi dysku M2
Temat rozwiązany - przyczyną był uszkodzony dysk M2 - który dawał właśnie takie objawy.
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum