laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Wto 10 Gru 2019, 20:27



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 12 posty(ów) ] 
 OC Best, czyli ile wycisnełem ze swojego blaszaka 
Autor Wiadomość
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 26 Sty 2005, 19:06
Posty: 90
Post OC Best, czyli ile wycisnełem ze swojego blaszaka
Piszcie co podkręcaliście i ile udało wam się maksymalnie wyciągnąć ze swojego/kolegi ;) sprzętu. A może ktoś kiedyś przesadził ?? :)

Podrawiam

_________________
Telefonia internetowa VOIP
600598329
503197709
------------------
GG: 2078911


Sob 23 Lip 2005, 19:50
Profil WWW
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
Bawilem sie kiedys voodo banshee ze standardowych 100mhz na rdzeniu wycisnalem 140mhz stabilne :D zdjalem standardowe chlodzonko i zalozylem cooler od procka karta zajmowala 3 sloty pci. Z użciem ogniwa peltiera z P100 zrobilismy z kolega P200 temp -2*C w spoczynku do 15*C w stresie.

_________________
Atari ;)


Czw 04 Sie 2005, 20:21
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 829
Miejscowość: CZ-WA
Post Re: OC Best, czyli ile wycisnełem ze swojego blaszaka
Paweł napisał(a):
Piszcie co podkręcaliście i ile udało wam się maksymalnie wyciągnąć ze swojego/kolegi ;) sprzętu. A może ktoś kiedyś przesadził ?? :)

Podrawiam


Siemka, wlasnie zrobilem sobie male oc na Athlonie64 3000+ V, teraz everest ultimate 2005 pokazuje Athlon64 3800+ nice 8) .

Chodzi 266x9, pamieci 435 MHz, temp 35C do 45/50C w stresie, hdd 30C - 45C w stresie. Teraz robie test ile poszlo w gore bo stabilny jak skala jest :lol:

PC MARK 2002
CPU - 7732
RAM - 9378
HDD - 1397

3D MARK 2003
juz nie bedzie tych wynikow bo przy 266 i 265 wysypuje Prime95 (system i reszta dziala normalnie), ustawiem 264x9 HTx4 i teraz potestuje. Prime95 przechodzi teraz zobacze na PCMark'u i 3D Mark'u.

PS. Jakies sugestie dlaczego wiecej nie moge go wykrecic ???
-------------------------------------------------------------EDIT------------------
Przy 264*9 chodzi stabilnie Prime95 robi testy, moze powinienem napiecie zwiekszyc na procku ??? HT mam teraz x4 przy x3 i FSB 266 tez Prime wysypuje. Moze ktos ma jakis pomysl???

PC MARK 2002 (264*9)
CPU - 7703
RAM - 9317
HDD - 1425
3D Mark 2003
1024x768x32 / AAx2 / Aniso x2 - 6232

----------------------------------------EDIT-------------------------------------
Juz po problemie, a mianowicie byla nim pamiec. Obnizylem ja do DDR266 i teraz lece 305x8.5@2600 na standardowych napieciach i wiatrakach.
PC MARK 2002 (305*8.5)
CPU - 8444
RAM - 9926
HDD - 1116

Pozdro

--------------------------EDIT-----------------------------
W dziale Benchmarki>Wyniki w 3dMarkach 2001se/2003/2005

sa wyniki i screeny z benchmarkow.

_________________
>>> i5 3570K * ASRock Z77 EX6 * G.Skill 2x4GB 2133MHz <<<
>>> MSI GTX560Ti HAWK * SB X-Fi Fatal1ty Gamer Pro <<<
>>> WD1001 * WD640 * Corsair HX520W <<<
>>> LG L227WT >>>


Pon 08 Sie 2005, 13:24
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 12 Sie 2005, 10:08
Posty: 1072
Miejscowość: Blachownia i gdzieś w Lubuskiem
Post 
Miałem kiedyś GF 2MX 400! wycisnąłem zniego w 3D Marku 2000 7890pkt! (ten benchmark mierzył jego wygajność najlepiej bo to dx7).
Pamieci z 166 na 179 (niestety mimo chłodzenia więcej się nie dało) ale GPU z 199 na 256 poszedł!!! Riva już pokazywała pole zagrożenia!!! jak na taką archaiczną grafe to długo na niej ciągnąłem!!! podkreślę że producent w tym benchmarku podawał 5500pkt!


Śro 24 Sie 2005, 15:55
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
nio nic procek barton 2500 na 3200 napiecie 1,75 tep nie przekracza 60 stopni dokladnie to 54 -55 grafika z 250/500 na 290/580
:wink:

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Śro 31 Sie 2005, 12:40
Profil WWW
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
no ja mojego bartonika z 2500+ na 3200+(11x200mhz) przy napieciu 1,5V(1,65Vnormalne) a temp. do 40*C a najwiecej wycisnalem jakies 2475mhz(11*225mhz).

_________________
Atari ;)


Śro 31 Sie 2005, 20:02
Profil
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 05 Lut 2005, 14:41
Posty: 22
Miejscowość: Częstochowa
Post 
ja swojego Athlon XP Thorton 2600+ (2080 MHz) przycisnalem na 2300 MHz samym FSB i wszystko ok .. natomiast juz na 2325 MHz pomimo wzglednie dobrej temperatury Prime95 pokazuje bledy .. ale proc jako taki sie nie wiesza .. na ile mozna zaufac Primowi ?? ale i tak mam taki gorac w obudowie ze sie nie bawie .. w stresie proc dochodzi do 63 st C .. po podkreceniu bylo 64 st C i juz prime bledy pokazywal .. a moj proc juz kiedys chodzil na 65 st C jak byly bardzo duze upaly wiec to nie temperatura niewiem czemu Prime pokazuje bledy juz po 15 sekundach .. co wy na to ?

_________________
AMD Athlon XP 2600+ (Thorton) (333MHz FSB) (2088MHz), Epox 8RDA+, 2x256 DDR RAM (400MHz), Gigabyte GF 6600 GT, WD Caviar 80 GB, Maxtor DiamondMax 10 200GB 8 MB Cache NCQ, SB Audigy, Chieftec 302-DF 360 W | 3DMark03: 7500 pkt|


Pon 05 Wrz 2005, 22:02
Profil YIM
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
Predator napisał(a):
ja swojego Athlon XP Thorton 2600+ (2080 MHz) przycisnalem na 2300 MHz samym FSB i wszystko ok .. natomiast juz na 2325 MHz pomimo wzglednie dobrej temperatury Prime95 pokazuje bledy .. ale proc jako taki sie nie wiesza .. na ile mozna zaufac Primowi ?? ale i tak mam taki gorac w obudowie ze sie nie bawie .. w stresie proc dochodzi do 63 st C .. po podkreceniu bylo 64 st C i juz prime bledy pokazywal .. a moj proc juz kiedys chodzil na 65 st C jak byly bardzo duze upaly wiec to nie temperatura niewiem czemu Prime pokazuje bledy juz po 15 sekundach .. co wy na to ?

Powiem Ci tak po podkreceniu swojego Bartonika 8) bez podniesienia napiecia tez chodzil normalnie ale prime sie wieszal po 30sek! podnioslem napiecie z podajze 1,65 na 1,75 i wszystko gra nic sie nie wiesza w przyrostu temperatury nie zauwazylem :D
p.s masz jakis wiatrak wyciagajacy w obudowie?
jak nie to koniecznie kup! max zejdzie Ci do 10 stopni z proca!
kup http://sklep.benchmark.pl/pelny_13621.html
sam mam cichy i wydajny i za mala kase!!
polecam
jak mialbym taka tem jak Ty to bym wogole pc nie wlaczal :P
Pozdro RESPECT :P!! :wink:

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Wto 06 Wrz 2005, 17:07
Profil WWW
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Predator napisał(a):
ja swojego Athlon XP Thorton 2600+ (2080 MHz) przycisnalem na 2300 MHz samym FSB i wszystko ok .. natomiast juz na 2325 MHz pomimo wzglednie dobrej temperatury Prime95 pokazuje bledy .. ale proc jako taki sie nie wiesza .. na ile mozna zaufac Primowi ?? ale i tak mam taki gorac w obudowie ze sie nie bawie .. w stresie proc dochodzi do 63 st C .. po podkreceniu bylo 64 st C i juz prime bledy pokazywal .. a moj proc juz kiedys chodzil na 65 st C jak byly bardzo duze upaly wiec to nie temperatura niewiem czemu Prime pokazuje bledy juz po 15 sekundach .. co wy na to ?


A jak chodziły Ci pamięci? Synchronicznie z FSB? Bo to może one powodowały problem... A i jeszcze kwestia płyty a właściwie chipsetu...
Poza tym Prime nie jest nieomylny więc podczas normalnej pracy pewnie nic się dziać nie będzie. Ewentualnie przy wykonywaniu jakiś bardzo prądo- i mocożernych operacji mogą wystąpić błędy. Tylko, że to właśnie do takich aplikacji podkręcamy procka :wink:

_________________
w moderacji...


Wto 06 Wrz 2005, 19:09
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Smog napisał(a):
Powiem Ci tak po podkreceniu swojego Bartonika 8) bez podniesienia napiecia tez chodzil normalnie ale prime sie wieszal po 30sek! podnioslem napiecie z podajze 1,65 na 1,75 i wszystko gra nic sie nie wiesza w przyrostu temperatury nie zauwazylem :D
p.s masz jakis wiatrak wyciagajacy w obudowie?
jak nie to koniecznie kup! max zejdzie Ci do 10 stopni z proca!
kup http://sklep.benchmark.pl/pelny_13621.html
sam mam cichy i wydajny i za mala kase!!
polecam
jak mialbym taka tem jak Ty to bym wogole pc nie wlaczal :P
Pozdro RESPECT :P!! :wink:


hmm nie chcę się czepiać ale co to znaczy "podajże"? :D Bo już chyba w Twoim drugim poście to widze :wink:
Ale serio... jeżeli chodzi o wentylatory wyciągające to według mnie bezkonkurencyjny jest Arctic Cooling 3 z Thermal Control - czyli czujnikiem temperatury dostosowujący swoją prędkość właśnie to niej.
http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=5849&_ssk=397&_spl=&_ih=
A co do tych 10 stopni to chyba troszkę przesadziłeś. Chyba, że zasilacz wogóle Ci nie wyciąga :)

_________________
w moderacji...


Wto 06 Wrz 2005, 19:17
Profil
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 05 Lut 2005, 14:41
Posty: 22
Miejscowość: Częstochowa
Post 
w obudowie mam Arctic Coolinga Pro 3 TC .. temperatura wew kompa wzrosla mi o kilka stopni przez niego .. mam temp wew kompa (System) do 52 st C .. procek w Idle kolo 47 st C w stresie do 63 st C na procu mam tez Arctica bo inne mi sie nie miescily .. no coz to nie jest wentyl do OC tylko do uciszenia kompa

_________________
AMD Athlon XP 2600+ (Thorton) (333MHz FSB) (2088MHz), Epox 8RDA+, 2x256 DDR RAM (400MHz), Gigabyte GF 6600 GT, WD Caviar 80 GB, Maxtor DiamondMax 10 200GB 8 MB Cache NCQ, SB Audigy, Chieftec 302-DF 360 W | 3DMark03: 7500 pkt|


Wto 06 Wrz 2005, 19:59
Profil YIM
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 31 Lip 2005, 23:56
Posty: 87
Miejscowość: Ostrowy
Post 
Athlon 64 3000+ Venice 1800@2295(270*8,5)
512 GeIL (460Mhz)
Gigabyte nForce4 Pro-SLI
Gigabyte 6600GT 500/1000@565/1165

3DMark01: 20655
3DMark05: 4057

I to nie koniec.


Wto 01 Lis 2005, 23:16
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 12 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.