laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Sob 07 Gru 2019, 05:43



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
 Wybór chłodzenia 
Autor Wiadomość
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
przemcio napisał(a):
w ostatnim chyba komputer swiat - expert jest cos o wyciszaniu kompa... mysle ze dla poczatkujacych bedzie idealna lektura...



racja racja Przemku! porzadna lektura! do tego ladna zdjecia :) pisze jak mozna wyciszyc kompa np, dysk, grafike, obudowe, itp itp :twisted:
jedyne 9,90 + CD , a widzicie jednak demokracja sie oplaca tak tanio i jeszcze plyte dorzucaja :wink:

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Czw 10 Mar 2005, 10:40
Profil WWW
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Czw 03 Mar 2005, 08:13
Posty: 36
Miejscowość: Czestochowa
Post 
niom mam logica 400 watowego aha i jeszcze jedna sprawa troche eksperymetowalem z systemem wiec na 98se jest to samo na 2000 tez ale jak wgralem xp bez kasowania go na to samo miejsce to scina mi sie potem chodzi tylko monitor sie zmienia na stan uspienia moze to przez monitor ?? na moim poprzednim sokecie nie mielem problemów z ta karta graficzna aha i jeszcze jedna rzecz nie wyswietla mi sie juz okienko blendu radeona czy ktos ma takie problemy jak ja ??

_________________
athlon 64 3000+ , ga-k8ns-939, 2x 512 ram 400 mh, geforce 6600 gt , soundblaster live 24 bit


Pią 11 Mar 2005, 17:25
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
woj napisał(a):
niom mam logica 400 watowego aha i jeszcze jedna sprawa troche eksperymetowalem z systemem wiec na 98se jest to samo na 2000 tez ale jak wgralem xp bez kasowania go na to samo miejsce to scina mi sie potem chodzi tylko monitor sie zmienia na stan uspienia moze to przez monitor ?? na moim poprzednim sokecie nie mielem problemów z ta karta graficzna aha i jeszcze jedna rzecz nie wyswietla mi sie juz okienko blendu radeona czy ktos ma takie problemy jak ja ??

Te zasilacze to chyba ktoś dla logica robi. To chyba nie jset ich własna konstrukcja. Popatrz dobrze czy nie ma na nim jakichś znaków megabajta albo codegena ewentualnie feel'a.

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Pią 11 Mar 2005, 19:25
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
Też miałem kiedyś podobny problem wszystko w pełni stabilne dopoki nie wlaczylem jakiejs gierki lub 3d smarka jak tylko grafika sie spocila to od razu wywalał mi sie niebieski ekranik albo restart problemy byly dwa 1) walnieta kostka ramu 2)trzeba bylo wymienic zasilacz mialem tracera 400W z zasilacza wydobywalo sie strasznie gorace powietrze naprawde bardzo cieple po takim restarcie system mi nie wstawał pisalo ze nie ma podlaczonego kabla zasilania wymienilem zasilacz na innego tracera 400W i bylo to samo wiec zmienilem na Chiefteca 420W i wszystko chula i buczy wlasciwie to nie buczy bo cichutko jest. Szczerze to jak bym skladal kompa dla siebie to nie wlozyl bym w tej chwili zadnego badziewiatego zasilacza za duzo sie naczytalem i mialem praktyki z padnietymi zasilaczami cale szczescie nie u mnie ale czesto sie zdaza ze jak pada zasilacz pociaga za tym cenne podzespoły komputera a niektore megabajty i code-shity nie spelniaja nawet norm ATX.

_________________
Atari ;)


Pią 11 Mar 2005, 21:56
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
Zauważyłem, że mnóstwo ludzi najpierw zaczyna wymieniać podzespoły a na samym końcu, jak ich już ktoś namówi to pomyślą o zasilaczu. Nic bardziej ryzykownego. Zanim kupi tą zasiłkę to już może mieć tylko smrodek po sprzęcie. Ciekawe podejście.

A więc grund to solidny zasilacz.

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Pią 11 Mar 2005, 22:55
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
No własnie kumpel chodzi i placze bo co podlaczy nowa zasilke to pochodzi 10minut i spalona zalatwil juz tak 3 to mu powiedzialem ze glupi jest ze sie nie boi tak ryzykowac bo straci caly sprzet przez glupia zasilke a on na to ze ma zasilacz 400W z zabezpieczeniem przeciwprzeciazeniowym zapytalem sie go wiec jak to mozliwe ze 3 juz spalił. A ma nowy sprzecik zaplacil za to cudo cos kolo 4k talent jeden a zielonego pojecia o tym nie ma. W piatek mial isc do sklepu wymienic zasilacz mowilem idz do X-Komu to niechcial tam by takich problemow nie mial. A sprzecik ma pradozerny A64 3500+ 2*512ddr 6800 i wkladaja do takiego zestawu zasilacz megabajta czy codeshita 400W ktory ma na max jakies 300W. Ludzie idzcie po rozum do glowy, a jakis znajomy mu kompa skladal co sie na rzeczy podobno zna, widze juz jak bardzo. Porzadna zasilka to podstawa.

_________________
Atari ;)


Sob 12 Mar 2005, 08:02
Profil
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 09 Lut 2005, 11:48
Posty: 31
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Coz na chwile obecna gdy kupujemy kompa najwazniejsza rzecza jaka trzeba wybrac po wyborze porzadnej plyty glownej jest zasilacz :wink:
Generalnie na tych podzespolach nie mozna oszczedzac jesli zalezy nam na stabilnosci i wydajnosci calego zestawu.

Kolega woj nie ma raczej wyboru i musi zainwestowac w dobry zasilacz bo inaczej bedzie sie meczyl ze swoim problemem w nieskonczonosc. Mysle, ze Chieftec 420W bedzie tu dobrym wyborem. :D

A tak na marginesie bardzo ciekawi mnie "profesjonalne" podejscie przy kompletowaniu gotowego sprzetu komputerowego przez firme Vobis :wink:
Jeden z moich znajomych dokonal nieszczesnego zakupu komputera wlasnie tej firmy za cene 4 kafli. Cena zdecydowanie przesadzona jak za standardowy zestawik tyle, ze z mocniejszym prockiem P4 3,20 GHz. W ciagu niespelna 2 dni komp padl, po naprawie pochodzil 3 dni i znowu to samo :wink:
Jak przyjrzalem sie temu kompowi to oczywiscie plyta no name ze zintegrowana grafika a zasilacz to juz lepiej nie wspominac...
Nie wiem komu bardziej gratulowac wiekszej glupoty; firmie Vobis za "genialne" konfiguracje ich komputerow czy ludziom (niestety czesto nieswiadomym), ktorzy kupuja ich kompy... :!: :?: :!:


Sob 12 Mar 2005, 12:38
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
Maciej napisał(a):
...sprzecik ma pradozerny A64 3500+ 2*512ddr 6800 i wkladaja do takiego zestawu zasilacz megabajta czy codeshita 400W ktory ma na max jakies 300W. Ludzie idzcie po rozum do glowy, a jakis znajomy mu kompa skladal co sie na rzeczy podobno zna, widze juz jak bardzo. Porzadna zasilka to podstawa.

Moc jaką ma to jedno, ale żeby napięcia jeszcze trzymał bez skoków to drugie.

Taki sprzęcik sporo kosztował a na zasiłkę szkoda? Jakiś niedouczony dusigrosz :?
Czasem to ręce opadają...

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Sob 12 Mar 2005, 21:10
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
No wiadomo ze napiecia musza być stabilne ale w tym przypadku chodzilo jednak o moc bo one poprostu sie paliły ogień dym z nich leciał. A koles o kompach nie ma zielonego pojecia skladal mu to kolega student informatyki, a swoja droga to kiedys niesamowicie sie usmialem jak czekajac na moja dziewczyne przez przypadek przysluchalem sie rozmowie dwoch studentow informatyki rozmawiajacych o gf 9800 pro bohehehebeoeoheh niezle. :lol: :lol: :lol: . Do takich ludzi to brak mi slow.

_________________
Atari ;)


Sob 12 Mar 2005, 23:19
Profil
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Czw 03 Mar 2005, 08:13
Posty: 36
Miejscowość: Czestochowa
Post 
nio ja troche sie doksztalcilem o tych zasilaczach a jezeli ktos chce przeczytac recenzje to jest ona tutaj http://benchmark.pl/artykuly/testy/zasi ... ona-1.html
a tak przy okazji pisza tam ze zasilacze tracera nadawaja sie tylko na zlom

_________________
athlon 64 3000+ , ga-k8ns-939, 2x 512 ram 400 mh, geforce 6600 gt , soundblaster live 24 bit


Nie 13 Mar 2005, 08:43
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
Dokladnie :D Tylko. Cichutkie moze i sa ale przy pradozernym sprzecie jeszcze wyzylowanym rady nie daja.

_________________
Atari ;)


Nie 13 Mar 2005, 09:26
Profil
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Czw 03 Mar 2005, 08:13
Posty: 36
Miejscowość: Czestochowa
Post 
nio jednak to nie byl zasilacz bo wymienilemna tego Chieftec 420W HPC-420-302-DF i jakos zmiany nie ma gra pochodzi troche a potem mam monitor w stanie uspienia i jest pozamiatane mysle ze trzeba kupic nowa karte widocznie radeon 9550 gigabyta jest za slaby pod 939

_________________
athlon 64 3000+ , ga-k8ns-939, 2x 512 ram 400 mh, geforce 6600 gt , soundblaster live 24 bit


Wto 15 Mar 2005, 19:35
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
Trzymajcie mnie :evil: . Cos musi byc walniete idz tam gdzie kupiles kompa i sprawdza ci co i powoduje problem i wymienia jak na gwarancji i po sprawie bedzie.

_________________
Atari ;)


Wto 15 Mar 2005, 21:26
Profil
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Czw 03 Mar 2005, 08:13
Posty: 36
Miejscowość: Czestochowa
Post 
nio ja zakupilem niedawno geforce 6600 gt i nie mam juz tego problemu wszystko smiga ze az milo pewnie mialem za szybkie komponety w stosunku do karty i dlatego sie grzalo przy grach 3d

_________________
athlon 64 3000+ , ga-k8ns-939, 2x 512 ram 400 mh, geforce 6600 gt , soundblaster live 24 bit


Sob 02 Kwi 2005, 19:20
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 829
Miejscowość: CZ-WA
Post 
tondEK napisał(a):
A tak na marginesie bardzo ciekawi mnie "profesjonalne" podejscie przy kompletowaniu gotowego sprzetu komputerowego przez firme Vobis :wink:
Jeden z moich znajomych dokonal nieszczesnego zakupu komputera wlasnie tej firmy za cene 4 kafli. Cena zdecydowanie przesadzona jak za standardowy zestawik tyle, ze z mocniejszym prockiem P4 3,20 GHz. W ciagu niespelna 2 dni komp padl, po naprawie pochodzil 3 dni i znowu to samo :wink:
Jak przyjrzalem sie temu kompowi to oczywiscie plyta no name ze zintegrowana grafika a zasilacz to juz lepiej nie wspominac...
Nie wiem komu bardziej gratulowac wiekszej glupoty; firmie Vobis za "genialne" konfiguracje ich komputerow czy ludziom (niestety czesto nieswiadomym), ktorzy kupuja ich kompy... :!: :?: :!:


No to cie zmartwie a w zasadzie tych co sie na tym nie znaja, ze koles 2 m temu kupil w X-kom'ie kompa: Wersja dla laika P42,8 775, PG Gigabyte 775, 1024 MB RAM, KG Gigabyte 9550 128, HDD 80 jakis, Monitor CRT LG17, cena ok 3300. Na pierwszy rzut oka spoko zestaw, koles dzwoni do mnie i mowi ze mu sys nie wchodzi, poszedlem do niego i sie zalamal. 1. Nie wiem kto go skladal ale 2 kosci po 512 kingston nie chodza w dual'u bo sa rozne :) (niezle), 2. PG do kosza chipset 865 :? (troch stary juz), 3. KG bez wentylatora, po 15 min nie da sie dotknac. Boli mnie to ze ktos wyklada 3300 i dostaje za to wielkie nic w zasadzie i tak jest wszedzie w kwietnmiu bylem w Enterprisie i wyszedlem za klientem ktoremu pan zlozyl "Super Komputer" powiedzialem jak wyglada sprawa i gosc sie wrocil i zrobil jazde. Pozdro


Sob 16 Lip 2005, 09:28
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.