laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Wto 10 Gru 2019, 18:23



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 12 posty(ów) ] 
 GF 6200, czy aby napewno ?? 
Autor Wiadomość
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Pią 18 Lut 2005, 16:11
Posty: 1
Post GF 6200, czy aby napewno ??
Witam wszystkich czytających !!!
Chcaiłem wam opisać kilka własności jakie posiadają karty GF 6200.
GF 6200 jest kartą 4 potakową o zegarach odp. rdzeń 300, a pamięć 500. Wszyscy zainteresowani o tym wiedzą, ale nie wszyscy wiedzą iż dokładnie takie zegary ma GF 6600, tylko zamiast 4 ma 8 potoków. Zbieżność ta nie jest przypadkowa. GF 6200 to nic innego jak GF 6600 z zablokowanymi 4ma potokami. :idea: Oczywiście odblokować je to już banał. Riva tuner i do dzieła. Jednym kliknięciem myszki otrzymujecie karte GF 6600 za cene nieco ponad 400 zł. :lol:
To jeszcze nie koniec.
Karta ta się znakomicie podkręca. Rdzeń z 300 spokojnie da się ustawić nawet do 600, czyli więcej niż w GF 6600GT. Niestety z pamięciami się tak już nie powalczy, są 4 ns i do 600 może 650 uda się najwyżej podkręcić
Po wszystkich tych zabiegach dostajemy karte o wydajności wynoszącej w 3Dmark2003 ponad 7000 punktów. :shock:
Miłej zabawy, cześć !!!


Sob 19 Lut 2005, 02:36
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 01 Lut 2005, 17:13
Posty: 174
Miejscowość: Łazy
Post 
No spoko faktycznie da sie tak zrobić ale ja sie zapytam po co???
Po pierwsze w serwisach juz potrafią sprawdzać czy ktoś odblokowywał potoki (nawet programowo), więc utrata gwarancji.
Po drugie cenowo sie dużo nie różnią:
GF6200 :
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15281
GF6600:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14647

X-KOM:
GF 6200 128MB 128bit 412.99
GF 6600 128MB 128bit 477.0

Bawić się za pięć dych po co???????????

_________________
Atari ;)


Sob 19 Lut 2005, 07:05
Profil
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Pią 11 Lut 2005, 18:57
Posty: 23
Post życze powodzenia
ja 3 miesiace temu zmienialem podzespoly i kupilem celerona D 2.8 z GF 6600 przez pomylke dostalem wersje 256MB. Wydajnosc tego zestawu byla mizerna i doradzano mi wymiane celerona na p4. Cos mi jednak ten GF 6600 nie pasowal i jego wymienilem na wersje GT. Skok predkosci ogromny, zmiana procka na pewno by tak nie polepszyla tak wydajnosci w grach. Czemu nie podkrecilem karty tej 6600 zamiast doplacac do wersji GT? Bo podkrecanie niewiele pomagalo, rdzen owszem na 500 dzialal ale pamieci praktycznie sie nie podkrecaly, a one byly decydujace. Każdy lubi tanio i dobrze :) ale lepiej dolozyc te 50zł niż bawić się. Po co zmieniać rejestr czy używać jakiegoś programiku do odblokowania potoków jak to tylko 50zł. Ja chcialem byc oszczedny i potem żałowałem.


Sob 19 Lut 2005, 11:19
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
Maciej napisał(a):
No spoko faktycznie da sie tak zrobić ale ja sie zapytam po co???
Po pierwsze w serwisach juz potrafią sprawdzać czy ktoś odblokowywał potoki (nawet programowo), więc utrata gwarancji.
Po drugie cenowo sie dużo nie różnią:
GF6200 :
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15281
GF6600:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14647

X-KOM:
GF 6200 128MB 128bit 412.99
GF 6600 128MB 128bit 477.0

Bawić się za pięć dych po co???????????


nie powiem ceny jak marzenie te ktore napisales teraz ceny tych kart to szczyt szczytow! :D

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Pią 08 Lip 2005, 09:39
Profil WWW
nowicjusz
nowicjusz
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 05 Lip 2005, 14:16
Posty: 25
Miejscowość: Zielona Góra
Post 
Dodać mogę że w niewszystkich modelach udało się odblokować 4 dodatkowe potoki pierwsze wersje 6200 Colorful niestety sypały artami po odblokowaniu potoków. Natiomist w kartach Sparkla dość często udaje się a operacja. I na koniec nie wszystkie 6600 mają taktowanie 300/500 zdarzają się dość często modele z taktowaniem 300/550 8)


PS. Michajił to prawda :D

_________________
\\\\\\\\\\\\\\\"...JEŚLI TWÓJ WINDOWS ZACHOWUJE SIĘ ZUPEŁNIE NORMALNIE TO ZNACZY, ŻE COŚ Z NIM JEST NIE TAK\\\\\\\\\\\\\\\"


Ostatnio edytowany przez norbi, Sob 09 Lip 2005, 10:53, edytowano w sumie 1 raz



Sob 09 Lip 2005, 10:43
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Ogólnie panuje opinia, że wersje na AGP rzadko się odblokowują poprawnie. Podobno na PCIE to jakieś 80% szansy, a na AGP jakieś 40% :P

_________________
w moderacji...


Sob 09 Lip 2005, 10:48
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
a co sadzicie ze R9500 64MB BEDZIE LEPSZY OD ULTIMATA WARTO ZMIENIC DODAM ZE PO ZAINSTALOWANIU OMEG JEST 8 POTOKOW I WYKRYWA GO JAKO WERSJE PRO (kolega z klanu gry mi powiedzial zeby nie brac bo 64mb do gier to za malo p.s tych nowszych)
POZDRAWIAM

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Sob 09 Lip 2005, 12:04
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
widze ze forum jest bardzo "aktywne" :roll:

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Pon 11 Lip 2005, 17:27
Profil WWW
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 12:37
Posty: 470
Miejscowość: kiedyś X-KOM, teraz Warszawa:)
Post 
mysle, ze po prostu temat tego nieszczesnego ultimejta sie wyczerpal i juz nikt nie ma sily o nim pisac:)))

prosze sie jednak nie zrazac:) zawsze staramy sie pomoc i mysle, ze pomoglismy tak jak tylko potrafilsmy...

_________________
Image Image


Pon 11 Lip 2005, 23:08
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
przemcio napisał(a):
mysle, ze po prostu temat tego nieszczesnego ultimejta sie wyczerpal i juz nikt nie ma sily o nim pisac:)))

prosze sie jednak nie zrazac:) zawsze staramy sie pomoc i mysle, ze pomoglismy tak jak tylko potrafilsmy...

nie nie chcialem jeszcze tylko prosic o wypoweidz co do mojego posta 3 od dou o tym R9500 :)

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Wto 12 Lip 2005, 11:30
Profil WWW
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Powiem tak, jeżeli nie grasz w wysokich rozdzielczościach i z włączanymi FSAA i Aniso to 64 mega w zupełności wystarczą. Jeżeli faktycznie da się bezproblemowo odblokować dodatkowe 4 potoki to jak najbardziej jest to produkt godny polecenia. Oczywiście jeżeli jego cena nie będzie zbyt wysoka :wink:

Tylko osobiście nie wiem czy nie lepiej dozbierać troszkę i kupić jednak bardziej wydajnego i nowocześniejszego 6600, a przynajmniej 6200 tylko co do potoków może być różnie...

_________________
w moderacji...


Wto 12 Lip 2005, 12:14
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
Michajił napisał(a):
Powiem tak, jeżeli nie grasz w wysokich rozdzielczościach i z włączanymi FSAA i Aniso to 64 mega w zupełności wystarczą. Jeżeli faktycznie da się bezproblemowo odblokować dodatkowe 4 potoki to jak najbardziej jest to produkt godny polecenia. Oczywiście jeżeli jego cena nie będzie zbyt wysoka :wink:

Tylko osobiście nie wiem czy nie lepiej dozbierać troszkę i kupić jednak bardziej wydajnego i nowocześniejszego 6600, a przynajmniej 6200 tylko co do potoków może być różnie...

na swojej obecnej karcie w delta force bhd gram 1024*768 HIGH detale wszystkie i Aa*3 ! to przy radku 8 potokowym bedzie 4 :) wiekszych rozdzielczosci nei uzywam bo do takie jestem od 7 lat przyzwyczajony a wiecej mi monitor nie wyciagnie :) jak mi far cry chodzil 800*600 medium to omze pujdzie high albo wieksza rozdzielczosc i medium dodam mam obecnie 512 ram ale juz niedlugo kupuje kolejne 512 i bede mial 1gb! :roll: cena tej karty nie przekroczy 250zł + jest na niej arcting coolig vga silencer :D hehe
tyle co sie dowiedzialem
Radeon 9500 - ~ 170 mln trójkątów/s | Przesutowość pamięci 8GB/s
Ultimate 5200- ~ 60mln trójkątów/s | Przepustowość 6,5 GB/s
Spcyfikacja:
Grafikprozessor: Radeon 9500
Chiptakt: 275 MHz
Speichertakt: 550 MHz DDR
Speicher: 64 MB DDR mit 3.6ns Zugriffszeit
Speicher Bus: 128 Bit
4-pixel pipeline architecture
AGP: 8x/4x AGP Version 3.0
Auflösungen: 2048 x 1536 Bildpunkten @ 75 Hz
DirectX 9.0 und OpenGL 1.4
Anschlüsse: VGA, DVI-I, TV-out
Besonderheiten: Pixel- und Vertex Shader 2.0
AA + AF Features: Bis max. 6x FSAA und 16x AF
SMARTSHADER™ 2.0
SMOOTHVISION™ 2.0
dzieki Michaił za wypowiedz mysle ze jeszcze moglby sie Przemcio wypowiedziec bo dokladnie to chodzi mi o to czy warto jak mam okazje drodzy forumowicze wymienic
Pozdrawiam.

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Wto 12 Lip 2005, 15:53
Profil WWW
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 12 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.