laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Wto 10 Gru 2019, 17:50



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 14 posty(ów) ] 
 Trzaski na karcie muzycznej Sound Blaster Live !!! 
Autor Wiadomość
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 06 Lut 2005, 20:00
Posty: 74
Post Trzaski na karcie muzycznej Sound Blaster Live !!!
Mam ta karte muzyczna i zestaw glosniko Creativa5800 od sierpnia. i od pewego czasu slysze trzaski i szczelanie w glosnikach, ale to dopiero stalo sie po tym jak zainstalowalem Divx`a 5.21! Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie od tego?! Jesli mial ktos taki problem i rozwiazal go to bylo by fajnie gdyby sie podzielil swa madroscia.

A drugi problem to tez zwiazany z tymi glosnikami, czasami jak slucham Winampa to poziom glosu sam mi sie obniza i podwyzsza.

Sterowniki mam oryginalne, ale pewnie nie sa one najnowsze czy wgranie noweych moze pomoc ???

Pozdro

_________________
|| Barton 2500 || Epox 8RDA3IPro || 2x256 Twinmos Twister 400MHz CL2 || Caviar 80GB 7200 8MB || Gigabyte GeForce 6600GT || SBLive+Creative T5900 || LG F700P || DVD-RW NEC || DVD Asus || Chieftec 360W HPC-360-302-DF ||
(..)MAY THE FORCE BE WITH YOU(...)


Pon 07 Mar 2005, 21:22
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post Re: Trzaski na karcie muzycznej Sound Blaster Live !!!
karol napisał(a):
Mam ta karte muzyczna i zestaw glosniko Creativa5800 od sierpnia. i od pewego czasu slysze trzaski i szczelanie w glosnikach, ale to dopiero stalo sie po tym jak zainstalowalem Divx`a 5.21! Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie od tego?! Jesli mial ktos taki problem i rozwiazal go to bylo by fajnie gdyby sie podzielil swa madroscia.

A drugi problem to tez zwiazany z tymi glosnikami, czasami jak slucham Winampa to poziom glosu sam mi sie obniza i podwyzsza.

Sterowniki mam oryginalne, ale pewnie nie sa one najnowsze czy wgranie noweych moze pomoc ???

Pozdro


ha! ja tez mialem problem przyciszaly sie i podglasnialy pojechalem do serwisu, stwierdzili, wymienili i jest git. bo niektore modele byly wadliwe nie wiem jak jest z twoim sluchalem kiedys z winampa muzy to wogole trzeszczy jak sie slucha sprobuj z wundows media player 10 powinno pomoc dzwiek jest o wiele soczysty a i nie korzystam z live tylko zintegrowanej na plycie 5.1 i glosniki tez p5800

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Czw 10 Mar 2005, 13:49
Profil WWW
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Witam

Jeżeli ciągle masz ten problem to proponuje zajrzeć do biosu i spróbować zmienić ustawienie "PCI Latency Timer" ze standardowych 32 na 64 lub nawet 128. Jeżeli to nie zadziała to wróć do ustawień defaultowych i w windzie powyłączaj wszystkie nieużywane wejścia typu line-in, cd-audio, s/pdif...

Ja osobiście WinAmpa nie używam tylko Foobara więc nie wiem czy jakieś ustawienia programowe mogą mieć na to wpływ. Ale jeżeli to nie pomoże to pewnie tak.

Pozdrawiam

_________________
w moderacji...


Pon 06 Cze 2005, 08:41
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 06 Lut 2005, 20:00
Posty: 74
Post 
Jesli chodzi o BIOS to nic nie pomoglo, ale oddaje te głośniki na gwarancji, ale bede sobie musiał troche poczekac, bo przeszło 21 dni, ale cuż, jak ma być dobrze to poczekam.

_________________
|| Barton 2500 || Epox 8RDA3IPro || 2x256 Twinmos Twister 400MHz CL2 || Caviar 80GB 7200 8MB || Gigabyte GeForce 6600GT || SBLive+Creative T5900 || LG F700P || DVD-RW NEC || DVD Asus || Chieftec 360W HPC-360-302-DF ||
(..)MAY THE FORCE BE WITH YOU(...)


Wto 14 Cze 2005, 09:45
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
wiesz czytalem na roznch forach powinno Ci pomoc zainstalowanie sterownikow do Twojego liva wydanych przez creativa http://podzespoly.idg.pl/ftp/pc_2393/kX.Project.Audio.Driver.5.10.0.3536.Beta.html
takzwane KX PROJECT sproboj z nimi
pozdro

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Pon 27 Cze 2005, 11:10
Profil WWW
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Smog napisał(a):
wiesz czytalem na roznch forach powinno Ci pomoc zainstalowanie sterownikow do Twojego liva wydanych przez creativa http://podzespoly.idg.pl/ftp/pc_2393/kX.Project.Audio.Driver.5.10.0.3536.Beta.html
takzwane KX PROJECT sproboj z nimi
pozdro


Po pierwsze to chyba nie Creative wypuszcza te stery. A po drugie to nie wiem jak sie sprawuja na Live'ach ale ja mialem z nimi same problemy. A kiedy juz zaczely jakos dzialac to dzwiek byl nie najlepszy najdelikatniej mowiac :?

Ale najlepiej sprobowac na wlasnej "skorze" moze pomoze :D

_________________
w moderacji...


Pon 27 Cze 2005, 11:35
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
mam problem mianowicie wczoraj kupielem http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod ... spl=7&_ih=

ta karte dzwiekowa do glosnikow 5.1 i podczas nacskania na TEST wszystkie glosniki sie odzywaja ale podczas sluchania muzyki centralny milczy co zrobic ? :( help!

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Sob 02 Lip 2005, 10:34
Profil WWW
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 12:37
Posty: 470
Miejscowość: kiedyś X-KOM, teraz Warszawa:)
Post 
witam,

ja bym proponowal od sprawdzenia wszystich kabelkow i ustawien w windowsie oraz oprogramowaniu karty muzycznej... mysle, ze moze tutaj byc problem, oczywiscie jesli wina lezy po stronie karty to pomozemy:)

pozdrawiam

_________________
Image Image


Sob 02 Lip 2005, 11:20
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
przemcio napisał(a):
witam,

ja bym proponowal od sprawdzenia wszystich kabelkow i ustawien w windowsie oraz oprogramowaniu karty muzycznej... mysle, ze moze tutaj byc problem, oczywiscie jesli wina lezy po stronie karty to pomozemy:)

pozdrawiam

sciagam wlasnie sterowniki firmy KX project ktore sa z firmy creative tez zobacze czy pomoga ale powinny bo opinie na komputroniku co do tej karty sa takie:
Dodano przed 2004-08-24
Zainstalujcie STERY KX PROJECT!!! i wszystkie głośniki wraz z centralnym będą działały jak marzenie. Stery od Creativa są dziadowskie i czasem spowalniają w grach na ustawieniach głośników 5.1
zobacze moze ten koles ma racje co pisal komenta...

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Sob 02 Lip 2005, 11:30
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
Michajił napisał(a):
Smog napisał(a):
wiesz czytalem na roznch forach powinno Ci pomoc zainstalowanie sterownikow do Twojego liva wydanych przez creativa http://podzespoly.idg.pl/ftp/pc_2393/kX.Project.Audio.Driver.5.10.0.3536.Beta.html
takzwane KX PROJECT sproboj z nimi
pozdro


Po pierwsze to chyba nie Creative wypuszcza te stery. A po drugie to nie wiem jak sie sprawuja na Live'ach ale ja mialem z nimi same problemy. A kiedy juz zaczely jakos dzialac to dzwiek byl nie najlepszy najdelikatniej mowiac :?

Ale najlepiej sprobowac na wlasnej "skorze" moze pomoze :D



Michaił czy jakos tak :P wiesz na standardowych sterach co dostalem do karty nie chce mi grac centralny jak naciskam test hulaja wszystkie nie gracenter w muzyce co jest :( sciagnalem kx project i tylko dzialaja mi 2 przednie reszta nei pozmieniealem na 5.1 i wogole takie tam bzdury juz szlag mnie trafia ;(

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Sob 02 Lip 2005, 12:23
Profil WWW
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 12:37
Posty: 470
Miejscowość: kiedyś X-KOM, teraz Warszawa:)
Post 
na pewno cos jest zle ustawione...

swoja droga w wiekszosci przypadkow moze wlasnie tak grac muzyka... chyba jakis kodek dodatkowy trza zainstalowac... moze ktos pamieta jak sie to nazywalo???:)

pozdrawiam

_________________
Image Image


Pon 04 Lip 2005, 01:37
Profil WWW
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Jeżeli ten problem dotyczy tylko odtwarzacza multimedialnego (prawdopodobnie używasz WinAmpa :wink: ) to coś w nim trzeba zmienić.

Masz włączony "DirectSound Output"? i czy jest zaznaczenie przy "hardware acceleration"? I powinieneś mieć najnowszą wersję DirectX.

Jeżeli wszystko jest zaznaczone to pozostaje jeszcze plugin KB 5.1 trzeba go zainstalować i skonfigurować.
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=129453

Jeżeli problem występuje nie tylko w Winampie to prawdopodobnie rozwiązanie leży gdzie indziej. Ale myśle, że coś z tego powinno pomóc :)

Pozdrawiam

_________________
w moderacji...


Wto 12 Lip 2005, 10:25
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
Michajił napisał(a):
Jeżeli ten problem dotyczy tylko odtwarzacza multimedialnego (prawdopodobnie używasz WinAmpa :wink: ) to coś w nim trzeba zmienić.

Masz włączony "DirectSound Output"? i czy jest zaznaczenie przy "hardware acceleration"? I powinieneś mieć najnowszą wersję DirectX.

Jeżeli wszystko jest zaznaczone to pozostaje jeszcze plugin KB 5.1 trzeba go zainstalować i skonfigurować.
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=129453

Jeżeli problem występuje nie tylko w Winampie to prawdopodobnie rozwiązanie leży gdzie indziej. Ale myśle, że coś z tego powinno pomóc :)

Pozdrawiam

nie nie nie korzystam z windows media player 10 winamp wg mnie nie nadaje sie do 5.1!

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Pią 15 Lip 2005, 22:33
Profil WWW
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 30 Sty 2005, 18:30
Posty: 594
Miejscowość: Częstochowa
Post 
Szczerze mówiąc to pierwsze słysze że do mp3 lepszy jest mediaplayer :) Ale ok nie mnie się wtrącać :wink: W każdym razie zrozum, że MP3ki to standardowe stereo, dwukanałowe. Jeżeli chcesz usłyszeć dźwięk 5.1 to do tego zazwyczaj potrzebne są dodatkowe wtyczki.

Ja ze swojej strony mogę Ci polecić całkowitą zmianę, że tak powiem "layoutu" i przesiadkę na foobara. Według mnie to obecnie jeden z najlepszych programów do odtwarzania muzyki na PCta. A i mnogość opcji konfiguracyjnych jest nieporównywalnie większa niż w WinAmpie, o MP już nie wspominam :wink:

Jedyną jego wadą (choć mnie nie przeszkadza) jest nieco archaiczny wygląd. Ale pojawiają się już skórki upadabniające go do Winampa i innych.

Tak więc jeszcze raz powtarzam. Jeżeli dźwięku w centralnym nie ma tylko przy odtwarzaniu muzyki to najprawdopodobniej wina leży po stronie odtwarzacza.

Peace!

_________________
w moderacji...


Pią 15 Lip 2005, 22:55
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 14 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.