laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Pią 06 Gru 2019, 13:05



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
 Udostępnianie połączenia internetowego 
Autor Wiadomość
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik

Rejestracja: Czw 15 Mar 2007, 18:48
Posty: 56
Miejscowość: Łazy
Post 
I ręcznie i z automatu. A filtrowania po adresie mac nie ma bo zmieniałem już kilka razy kompa i zawsze wszystko śmigało :)

_________________
baler


Pią 01 Lut 2008, 08:05
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
Gdzieś tkwi szczegół w ustawieniach :evil: na XP działa na Viście nie!

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Pią 01 Lut 2008, 16:11
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 29 Sty 2005, 11:59
Posty: 468
Miejscowość: Łódź/Częstochowa
Post 
IP 192.168.123.205
Maska podsieci 255.255.255
Brama domyślna 192.168.123.250
DNS 192.168.123.250

Sieciówka do której podpinam laptopa
IP 192.168.0.1
Maska podsieci 255.255.255

Sieciówka w laptopie
IP 192.168.0.2
Maska podsieci 255.255.255
Brama domyślna 192.168.0.1
DNS 192.168.0.1

Najlepiej kupić sobie switcha i będzie śmigać :P Ale tak serio, to na laptopie ustaw: IP 192.168.0.2, maskę 255.255.255.0, bramkę 192.168.123.250, dnsy spróbuj wpisać 194.204.159.1 i 192.168.123.250 i zobacz jak teraz będzie. Napisz mi jeszcze czy pingi po adresach IP które wcześniej podałem dochodzą do celu i na jakich ustawieniach pingujesz.

_________________

Apple MacBook A1181
Core 2 Duo T9100
3 GB Ram 800 MHz
250 GB HDD Western Digital
13" LED
X3100 Integrated 144 MB


Dell Latitude 3440
Intel Core i5-4200U
NVIDIA GeForce GT 740M - 2048 MB, rdzeń: 980-1033 MHz
12 GB RAM DDR3 1600 MHz
SSD Intel SC2KW256G8 256 GB
HDD Seagate 1TB 5400obr. 128MB 2,5" SSHD FireCuda


Pią 01 Lut 2008, 18:32
Profil WWW
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik

Rejestracja: Czw 15 Mar 2007, 18:48
Posty: 56
Miejscowość: Łazy
Post 
Maniuś - twoich ustawień jeszcze nie sprawdzałem ale na 99% brak neta to wina Visty. Zainstalowałem Viste na stacjonarnym gdzie mam XP i przy identycznych ustawieniach nie było internetu. Czyli pozostaje czekać na SP do Visty i mieć nadzieję że to coś zmieni. Pomęcze jeszcze producenta laptopa bo chyba on ma świadczyć pomoc ;)

Ciekawa jest jedna rzecz. Jak pinguje te serwery dns 194.204.159.1 i 194.204.152.34 to Vista pokazuje że jest połączenie z internetem chociaż faktycznie go nie ma. Ajpikami nie da się również chodzić po stronkach tak jak podejrzewałeś wcześniej

_________________
baler


Ostatnio edytowany przez baler, Sob 02 Lut 2008, 15:45, edytowano w sumie 1 raz



Sob 02 Lut 2008, 10:51
Profil
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
Czy problem wygląda identycznie w wypadku połączenia kablem i radiem?

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Sob 02 Lut 2008, 17:09
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik

Rejestracja: Czw 15 Mar 2007, 18:48
Posty: 56
Miejscowość: Łazy
Post 
TAK :mrgreen:

_________________
baler


Sob 02 Lut 2008, 17:47
Profil
początkujący użytkownik
początkujący użytkownik

Rejestracja: Czw 15 Mar 2007, 18:48
Posty: 56
Miejscowość: Łazy
Post 
No panowie. Problem rozwiązany. Okazało się, że nawet sam admin sieci nie wie co jest grane chociaż wiedział, że coś jest nie tak :D. Pewnie się już nie dowiemy co było zrąbane ale najważniejsze, że działa. Sprawa jest taka, że teraz mamy coś takiego jak PPPOE cokolwiek to oznacza :D czyli teraz łączymy się troszkę inaczej do sieci i udostępniając to połączenie mamy bezproblemowego kablowego i radiowego na XP i Viście neta :) Dzięki za porady - temat do zamknięcia.

_________________
baler


Pon 04 Lut 2008, 11:59
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.