|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Sagittar
nowicjusz
|
Strach kupować w X-Kom
Chciałem sobie coś u was kupić. Myślałem o outlecie. Piękny opis, że "kupujesz sprawdzony i w 100% sprawny sprzęt, bez ukrytych wad technicznych". Skoro tak, to dlaczego w opiniach można przeczytać takie:
"Brak instrukcji, liczne rysy na logo MSI Dragon. W opisie nic nie było napisane. Brakowało dwóch śrub mocujących"
"Jedna ze słuchawek nie działa. Skoro jest po zwrotowe i oceniacie słuchawki wizualnie opisując wady, to przydało by się sprawdzić czy w ogóle działają."
"Laptop przyszedł w świetnym stanie wizualnym lecz niesprawny technicznie"
"płyta przyszła uszkodzona"
"Otrzymałem sprzęt uszkodzony - i przede wszystkim - niezweryfikowany. Straciłem tyko czas na próbach instalacji"
"Kupiłem powerbank pochodzący z regulaminowego zwrotu, rzekomo gruntownie sprawdzonego. Przysłane urządzenie było zepsute, nie ładowało się."
i wiele więcej. Problem w tym, że one są w tym samym tonie, więc coś musi być na rzeczy. Wszedłem tutaj na forum i widzę, że... podobne historie są opisywane. "Papier" (aktualnie w wersji elektronicznej) jest cierpliwy i wszystko przyjmie. Łącznie z informacją, że kupujesz sprawdzony i w 100% sprawny sprzęt, bez ukrytych wad technicznych". Praktyka jednak pokazuje coś innego. Do tego sporo komentarzy dotyczących robienia pod górkę przy zwrotach. Problem z odzyskiwaniem pieniędzy. To jak to jest?
Tak, jestem nowy więc z nijaką wiarygodnością (może konkurencja, co nie?). Konto założyłem aby podpytać o opinie ale nim zdążyłem - przeczytałem inne wątki. I przyznam, że strach tutaj coś kupić. Jak jest dobrze to jest dobrze, ale jakość sprzedającego poznaje się właśnie w momencie gdy okazuje się, że dobrze nie jest.
|
Wto 20 Sie 2024, 19:40 |
|
|
X-KOM.PL
Administrator
|
Re: Strach kupować w X-Kom
Cześć Sagittar, trudno nam odnieść się do przesłanych przez Ciebie opinii, ponieważ nie znamy ich źródła. Zawsze staramy się spełniać oczekiwania naszych klientów. W przypadku zakupów outletowych każdy kupujący otrzymuje szczegółowe informacje o pochodzeniu urządzenia oraz jego stanie wizualnym, a także nabywa sprzęt, który jest w pełni sprawny i wolny od ukrytych wad technicznych. Wszelkie mankamenty, które wpływają na obniżenie ceny, są jasno opisane w aukcji na Allegro lub na stronie x-kom. Mogą to być na przykład: zastępcze opakowanie, produkt pochodzący z regulaminowego zwrotu, brak śrubek montażowych w zestawie czy rysy na obudowie. Warto pamiętać, że każdy klient otrzymuje produkt z pełną gwarancją, możliwością zwrotu w ciągu 15 dni oraz wsparciem technicznym. Zachęcam do zapoznania się z przykładową ofertą outletową: - x-kom Outlet G4M3R 500 i7-10700K/16GB/960/W10X/RTX2070(S)
_________________- Specjalne rabaty dla użytkowników forum - Promocje, konkursy, kody rabatowe x-kom- Kanał YouTube x-komOficjalne konto sklepu internetowego, wpisy mogą mieć charakter reklamowy.
|
Śro 21 Sie 2024, 12:35 |
|
|
Sagittar
nowicjusz
|
Te które cytowałem są z Allegro. Wszedłem na forum aby podpytać innych i zauważyłem, że i tutaj pojawiają się podobne opinie. I to mnie martwi - są one spójne. Parę rzeczy u Was kupiłem i problemu raczej nie było. Ale no właśnie - nie było problemu. Natomiast jak problem się pojawia to opinie raczej są negatywne jeśli chodzi o sposób załatwiania tematu.
W sumie szkoda, bo chciałem spróbować outletu. Nie czuję potrzeby płacić ekstra za bycie tym pierwszym. Zysk dla mnie bo mam nieco taniej, wy pozbywacie się jednak towaru - więc też zyskujecie. Dlatego można to zrobić fajnie. Jeśli chodzi o towar z outletu powinien być on naprawdę dobrze udokumentowany. Nawet jakiś filmik mieć nagrany z tego jak działa urządzenie. Tymczasem na Allegro nie znalazłem nawet zdjęć z tego w jakim stanie jest produkt, a ocena na zasadzie "drobne przetarcie" jest czysto subiektywna.
Klienci także potrafią być nieuczciwi, dlatego tego typu dokumentacja chroniłaby także was. Ale tego nie ma. Towar mógł być zwrócony jednak z konkretnego powodu więc jeśli weryfikujecie coś pobieżnie to może się zdarzyć, że ktoś kto kupuje zwrócony towar również wyłapie ten problem, a z opinii wynika, że się tego *****.
|
Śro 21 Sie 2024, 17:58 |
|
|
X-KOM.PL
Administrator
|
Staramy się, aby każdy sprzęt był dokładnie sprawdzany i odpowiednio udokumentowany, choć czasem mogą zdarzyć się ludzkie błędy, większość opinii jest jednak pozytywna. Zachęcamy do sprawdzenia naszej oferty, tym bardziej że sprzęt outletowy objęty jest 2 letnią gwarancją i przysługuje Ci 15 dniowy zwrot.
_________________- Specjalne rabaty dla użytkowników forum - Promocje, konkursy, kody rabatowe x-kom- Kanał YouTube x-komOficjalne konto sklepu internetowego, wpisy mogą mieć charakter reklamowy.
|
Śro 28 Sie 2024, 09:33 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|