laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Wto 19 Lis 2019, 14:19



Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
 Aparat cyfrowy Kodak Z740 Srebrny 
Autor Wiadomość
użytkownik
użytkownik

Rejestracja: Wto 08 Sie 2006, 11:58
Posty: 160
Miejscowość: Czę100chowa
Post 
Lagier napisał(a):
jeseli chcecie juz czytac recenzje apratopw polecam

www.dpreview.com i www.steves-digicams.com

dwie chyba najpoplularniejsze i najbardziej wiarygodne oraz obiektywne serwisy zajmujace sie testami sprzetu fotograficznego,


ja jednak jestem typem osoby która lubi doświadczać na własnej skórze niż czytać recenzje... pisać owszem lubie :)


Śro 27 Wrz 2006, 19:56
Profil
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz 2006, 14:49
Posty: 431
Miejscowość: Czestochowa
Post 
Barttez16 napisał(a):
Lagier napisał(a):
jeseli chcecie juz czytac recenzje apratopw polecam

www.dpreview.com i www.steves-digicams.com

dwie chyba najpoplularniejsze i najbardziej wiarygodne oraz obiektywne serwisy zajmujace sie testami sprzetu fotograficznego,


ja jednak jestem typem osoby która lubi doświadczać na własnej skórze niż czytać recenzje... pisać owszem lubie :)


zapewniam ze jezeli nie masz bezposredniego dostepu do sprzetu aby potestowac takie testy okazuja sie niezbedne...

_________________
Asus K50IJ-SX046C

Intel Core i5 750 @4GHz 1,37v WaterCooled :: Asus P7P55D-E Pro :: 4GB Kingston HyperX @2GHz 8-9-8-25 1.65v :: 2 x Seagate 250GB @Raid 0 :: WD Caviar 1TB 1001FALS :: Samsung SH-203P :: Corsair CMPSU-850HXEU 850W :: Dell U2410 24" Wide Screen

przemyslaw.ladra@x-kom.pl

Masz problem natury technicznej? Skontaktuj się z nami!
e-mail. serwis@x-kom.pl
tel. 34 310 30 30

Masz pytanie dotyczące naszej oferty? Skontaktuj się z nami!
e-mail. x-kom@x-kom.pl
tel. 34 324 11 67
tel. 34 324 11 97


Image


Śro 27 Wrz 2006, 20:00
Profil WWW
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 12:37
Posty: 470
Miejscowość: kiedyś X-KOM, teraz Warszawa:)
Post 
no i jak tam aparacik? bo wydaje mi się, że kilka dni temu odbierałeś go ze sklepu...

_________________
Image Image


Pon 02 Paź 2006, 01:34
Profil WWW
użytkownik
użytkownik

Rejestracja: Wto 08 Sie 2006, 11:58
Posty: 160
Miejscowość: Czę100chowa
Post 
przemcio napisał(a):
no i jak tam aparacik? bo wydaje mi się, że kilka dni temu odbierałeś go ze sklepu...


narazie wszystko ok na jurze wyszly fajne foteczki teraz jeszcze troche ruchomych obiektow i bedzie wszystko jasne :)


Pon 02 Paź 2006, 08:59
Profil
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 12:37
Posty: 470
Miejscowość: kiedyś X-KOM, teraz Warszawa:)
Post 
to pochwal się przy okazji wynikiem eksperymentów...

_________________
Image Image


Pon 02 Paź 2006, 09:20
Profil WWW
użytkownik
użytkownik

Rejestracja: Wto 08 Sie 2006, 11:58
Posty: 160
Miejscowość: Czę100chowa
Post 
przemcio napisał(a):
to pochwal się przy okazji wynikiem eksperymentów...


jak tylko dottre do domu to powrzucam prae fotek...

[ Dodano: Pon 02 Paź, 2006 ]
oto kilka fotek nie sa jakies rewelacyjne ale zrobione S5600 i to sie chyba licz?;]

Image
Image
Image

jedyny problem sprawia mi tryb makro :] nie wiem czemu ale kazde zdjecie wychodzi mi tam rozmazane moze jakas mala podpowiedz?:P albo pokazecie co i jak?:> bo dzisiaj w sklepie bede po fakturke po 17 wiec jesli byscie mogli mi pokazac jak robic makro to dajcie znac na forum zabiore aparat :]

[ Dodano: Pon 02 Paź, 2006 ]
hmm zle wrzucilem poprzednie linki bo po wejsciu w nie pokazuje foto w pelnych rozmiarach...

a wiec tutaj powinny byc dobre

http://images4.fotosik.pl/150/49fdc87fac7142b7med.jpg
http://images3.fotosik.pl/186/d2f4d2537c031951med.jpg
http://images1.fotosik.pl/195/d35a223c50eafb9cmed.jpg

[ Dodano: Pon 02 Paź, 2006 ]
link do albumu

http://barttez16.fotosik.pl/albumy/63529.html


Pon 02 Paź 2006, 09:37
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 829
Miejscowość: CZ-WA
Post 
Barttez16 napisał(a):
....


Nie chce cie przerazac, no ale jakosc to jak z tel z aparaten VGA, bez urazy ale lipa maksymalna.

To z mojego tela :mrgreen:

http://img224.imageshack.us/my.php?imag ... 577yd8.jpg
http://img205.imageshack.us/my.php?imag ... 625hl8.jpg

_________________
>>> i5 3570K * ASRock Z77 EX6 * G.Skill 2x4GB 2133MHz <<<
>>> MSI GTX560Ti HAWK * SB X-Fi Fatal1ty Gamer Pro <<<
>>> WD1001 * WD640 * Corsair HX520W <<<
>>> LG L227WT >>>


Wto 03 Paź 2006, 06:41
Profil
użytkownik
użytkownik

Rejestracja: Wto 08 Sie 2006, 11:58
Posty: 160
Miejscowość: Czę100chowa
Post 
mozaika1234 napisał(a):
Barttez16 napisał(a):
....


Nie chce cie przerazac, no ale jakosc to jak z tel z aparaten VGA, bez urazy ale lipa maksymalna.

To z mojego tela :mrgreen:
....


Ty... ale Ty robisz na automacie a ja musze wszystko na manulau i sie dopiero ucze obslugiwac ten aparat :] a jakiego tela uzyles?:)

[ Dodano: Wto 03 Paź, 2006 ]
Lagier napisał(a):

zapewniam ze jezeli nie masz bezposredniego dostepu do sprzetu aby potestowac takie testy okazuja sie niezbedne...


nie mialem okazji a jednak... :] kupilem i teraz dopiero testuje :D


Wto 03 Paź 2006, 10:56
Profil
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 27 Sty 2005, 12:37
Posty: 470
Miejscowość: kiedyś X-KOM, teraz Warszawa:)
Post 
eeee... aparat ma tez tryb auto... i wlasnie na poczatku lepiej od niego zaczynac...

_________________
Image Image


Wto 03 Paź 2006, 12:58
Profil WWW
użytkownik
użytkownik

Rejestracja: Wto 08 Sie 2006, 11:58
Posty: 160
Miejscowość: Czę100chowa
Post 
przemcio napisał(a):
eeee... aparat ma tez tryb auto... i wlasnie na poczatku lepiej od niego zaczynac...


wiem ze ma auto ;] ale tak sie naucze zlych nawykow :) tata kiedys fotografowal... wiec mam osobe ktora mi w tym pomaga :]


Wto 03 Paź 2006, 13:47
Profil
Zdolny Komputerowiec
Zdolny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 29 Sty 2005, 11:59
Posty: 468
Miejscowość: Łódź/Częstochowa
Post 
Kolega mozaika zrobił zdjęcia telefonem i wyszły mu bez urazy o niebo lepsze ;]
Zacznij najpierw od trybu półautomatycznego, lub automatycznego. W półautomacie (programowany manual - P - tak mam w canonie) widzisz jak aparat dobrał sobie czas naświetlanie i przesłonę w zależności od warunków, dlatego warto śledzić coś takiego, a potem dopiero pstryknąć w manualu.

Tu masz robione w manualu, z ręki na Canonie A510 (3,1Mpix):

http://www.linux.czest.pl/foto/IMG_0176.JPG - przy wykorzystaniu zooma optycznego (nie pamiętam ile...)

http://www.linux.czest.pl/foto/Obraz%20090.jpg - to robiła moja dziewczyna tym samym aparatem :)

http://www.linux.czest.pl/fotki/IMG_0017.JPG - to też pełny manual z ręki :)
http://www.linux.czest.pl/fotki/IMG_0016.JPG

Pozdrawiam

_________________

Apple MacBook A1181
Core 2 Duo T9100
3 GB Ram 800 MHz
250 GB HDD Western Digital
13" LED
X3100 Integrated 144 MB


Dell Latitude 3440
Intel Core i5-4200U
NVIDIA GeForce GT 740M - 2048 MB, rdzeń: 980-1033 MHz
12 GB RAM DDR3 1600 MHz
SSD Intel SC2KW256G8 256 GB
HDD Seagate 1TB 5400obr. 128MB 2,5" SSHD FireCuda


Wto 03 Paź 2006, 14:18
Profil WWW
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 829
Miejscowość: CZ-WA
Post 
Barttez16 napisał(a):
...


no wlasnie ja mam auto aczkolwiek wolalbym manual, nie trzeba wielkiej filozofii na poczatek przy manualu zeby ci zdjecia lepsze wyszly. a dodatkowo tata robil zdjecia to trzeba bylo taty zapytac lol. to jest tak jak wszyscy kupuja DFI a pozniej nazekaja ze im to czy tamto nie chodzi :twisted: Bez urazy.

Telefon SE W800i

PS. Co ty na tym manualu musisz ustawic, bo ja ustawien jak na tel to tez mam sporo.

_________________
>>> i5 3570K * ASRock Z77 EX6 * G.Skill 2x4GB 2133MHz <<<
>>> MSI GTX560Ti HAWK * SB X-Fi Fatal1ty Gamer Pro <<<
>>> WD1001 * WD640 * Corsair HX520W <<<
>>> LG L227WT >>>


Wto 03 Paź 2006, 16:51
Profil
użytkownik
użytkownik

Rejestracja: Wto 08 Sie 2006, 11:58
Posty: 160
Miejscowość: Czę100chowa
Post 
mozaika1234 napisał(a):
Barttez16 napisał(a):
...


no wlasnie ja mam auto aczkolwiek wolalbym manual, nie trzeba wielkiej filozofii na poczatek przy manualu zeby ci zdjecia lepsze wyszly. a dodatkowo tata robil zdjecia to trzeba bylo taty zapytac lol. to jest tak jak wszyscy kupuja DFI a pozniej nazekaja ze im to czy tamto nie chodzi :twisted: Bez urazy.

Telefon SE W800i

PS. Co ty na tym manualu musisz ustawic, bo ja ustawien jak na tel to tez mam sporo.


hehe ja na nic nie narzekam :) i jest maly problem bo foty robie na jurze a tam od czasu od kad mam nowy aparat nie mialem okazji byc z tata :] ale pominmy ten fakt tu chodzilo o pomoc w wybraniu apratu i chyba tak sie stalo :P


Wto 03 Paź 2006, 17:44
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 07 Lip 2005, 10:11
Posty: 829
Miejscowość: CZ-WA
Post 
Barttez16 napisał(a):
...


Chodzi ze jak bym nie wiedzial ze to twoja wina to bym aparatu nie kupil. Ale spoko, wstaw za jakis czas jakies foty bo jestem ciekaw jakie mozliwosci ma ten aparat, osobiscie to bede sie przymierzal do Fuji. Pozdro i powodzenia :twisted: Ale jak narazie to moj tel wypada lepiej.

_________________
>>> i5 3570K * ASRock Z77 EX6 * G.Skill 2x4GB 2133MHz <<<
>>> MSI GTX560Ti HAWK * SB X-Fi Fatal1ty Gamer Pro <<<
>>> WD1001 * WD640 * Corsair HX520W <<<
>>> LG L227WT >>>


Wto 03 Paź 2006, 19:22
Profil
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz 2006, 14:49
Posty: 431
Miejscowość: Czestochowa
Post 
Barttez16 napisał(a):
...
jedyny problem sprawia mi tryb makro :] nie wiem czemu ale kazde zdjecie wychodzi mi tam rozmazane moze jakas mala podpowiedz?:P albo pokazecie co i jak?:> bo dzisiaj w sklepie bede po fakturke po 17 wiec jesli byscie mogli mi pokazac jak robic makro to dajcie znac na forum zabiore aparat :] ...


...chyba juz wiaodmo co i jak? ;] jezeli zaczniez uzywac chocby polautomata fotoski wyjda o niebo lepsze i wykorzystasz mozliwosci jakie da Ci ta zabawka. Gdybym mial cykac fotki na auto kupilbym sobie "malpke" za 500 pln ;] ;)

_________________
Asus K50IJ-SX046C

Intel Core i5 750 @4GHz 1,37v WaterCooled :: Asus P7P55D-E Pro :: 4GB Kingston HyperX @2GHz 8-9-8-25 1.65v :: 2 x Seagate 250GB @Raid 0 :: WD Caviar 1TB 1001FALS :: Samsung SH-203P :: Corsair CMPSU-850HXEU 850W :: Dell U2410 24" Wide Screen

przemyslaw.ladra@x-kom.pl

Masz problem natury technicznej? Skontaktuj się z nami!
e-mail. serwis@x-kom.pl
tel. 34 310 30 30

Masz pytanie dotyczące naszej oferty? Skontaktuj się z nami!
e-mail. x-kom@x-kom.pl
tel. 34 324 11 67
tel. 34 324 11 97


Image


Wto 03 Paź 2006, 22:30
Profil WWW
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.