|
|
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Tablet graficzny - HDMI nie działa tylko na jednym laptopie
Autor |
Wiadomość |
pierogis
nowicjusz
|
Tablet graficzny - HDMI nie działa tylko na jednym laptopie
Mam zagwozdkę. Sprawa dotyczy takiego sprzętu: Huion Kamvas 13 z kablem potrójnym (usb c do tabletu, hdmi oraz usb fo komputera, plus usb do zasilania) Dell Precision 3050
Po podłączeniu tableta do laptopa ekran tableta nie odbiera sygnału HDMI - ekran wiswietla komunikat "no signal" i sie wyłącza. Tabletu można nadal używać beż ekranu, jak tradycyjnego tabletu piórkowego. Sugeruje mi to, że tablet, kabel i prawdopodobnie sterownik działają.
Tablet sprawdzony na kilku innych laptopach - na żadnym innym nie pojawił się ten problem. Ekran zawsze działa bez problemu.
Gniazdo HDMI w laptopie sprawdzone - można podłączyć ekran telewizora albo rzutnik, działają bez problemu.
Sterownik na wszystkich sprawdzanych laptopach zainstalowany jest ten sam, najnowszy. Testowane też na starszych sterownikach, bez zmian.
Testowane z podłączeniem wyjścia do zasilania do portu USB laptopa, do gniazdka i do niczego - bez zmian. Testowane na każdym porcie usb c tabletu. Kable na 100% dobrze podpięte.
Pomoc techniczna Huiona nie doradziła nic odkrywczego, podobnie znajomy informatyk.
Szukam //jakiegokolwiek// pomysłu o co może chodzić. Wygląda mi na to, że problem jest z laptopem, więc nie wiem, czy kupienie innego tabletu ma sens, czy stanie się to samo. Ew. czy kupienie i użycie kabla USB c - usb c zamiast potrójnego daje jakąś szansę?
|
Pon 05 Gru 2022, 20:19 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|