|
|
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
nowy PC+monitor = brak sygnału
Autor |
Wiadomość |
Sajim
nowicjusz
|
nowy PC+monitor = brak sygnału
Witam. Kupiłem zestaw: G4M3R HERO i5-14400F/32GB/1TB/RTX4060Ti/W11x + monitor: AOC 27G2SPU/BK.
Po podłączeniu monitora i włączeniu jednostki monitor wyświetla brak sygnału. Próbowałem DisplayPort i HDMI. Ktoś ma jakieś pomysły? Trzeba jakieś kabelki popodłączać?
PS: Usunołem z obudowy zabespieczenia na czas transportu.
|
Sob 02 Mar 2024, 03:42 |
|
|
pssscho
nowicjusz
|
Re: nowy PC+monitor = brak sygnału
Masz procesor bez karty graficznej (oznaczenie F) a w systemie brakuje pewnie sterowników od karty graficznej stąd problem. Musiałbyś wgrać do systemu na innym komputerze sterowniki nvidii najnowsze.
|
Nie 03 Mar 2024, 12:26 |
|
|
Sajim
nowicjusz
|
bardzo dziękuję za odpowiedź. Wiesz może jak to zrobić bez przepinania dysku z nowego komp. nie mam takiej mozliwości ;(. mogę podpiąć hdd ze starego komp. z win 8,1 ale nie mam pojęcia jak wgrać sterowniki tak żeby działały na system który nie jest systemem bootującym? Nie musze czegoś przestawić w biosie? i jeszcze jak mam wejść do biosu? na monitorze nie wyświetla się żadna podpowiedź, tylko logo AOC, czarny ekran, brak sygnału.
|
Nie 03 Mar 2024, 13:21 |
|
|
Pabloesc
Zdolny Komputerowiec
Rejestracja: Czw 22 Mar 2018, 15:02 Posty: 508 Miejscowość: Wrocław
|
Procesory F, KF nie posiadają zintegrowanej karty graficznej, dlatego uruchomienie zestawu jest możliwe tylko i wyłącznie z karty dedykowanej. Najlepiej gdybyś napisał do serwisu. https://www.x-kom.pl/aktualnosci/7755-z ... x-kom.html
|
Pią 08 Mar 2024, 16:07 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|