laptopy notebooki - komputerowy sklep internetowy
forum.X-KOM.PL
Forum sklepu komputerowego X-KOM
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: Śro 27 Maj 2020, 11:26



Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
 F1 Hybryda 2006 / F1 Challenge 2007 
Autor Wiadomość
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 18 Maj 2007, 01:48
Posty: 119
Miejscowość: Kępno/Wrocław
Post F1 Hybryda 2006 / F1 Challenge 2007
Gra nie jest nowością ale moge z czystym sumieniem polecić ją fanom tego typu gier a zwłaszcza takim osobom jak ja czyli maniakom F1 :twisted:

No ale do rzeczy.Gra o ktorej mowa jest zrobiona na bazie gry F1 Challenge 99-02.Można powiedziec ze jest to mod do gry F1 Challenge 99-02 na sezon 2006.Jest on zrobiony przez polaków, podobnie jak mod na 2007.Wróciłem do tej gry po roku przerwy i na nowo się wkręciłem.
Mamy do wyboru pojedyńczy wyścig,testy, mistrzostwa świata no i oczywiście tryb multiplayer.
Grafika nie powala na nogi ale jak dla mnie jest więcej niz wystarczająca (ale to kwestia gustu) :wink: .Nie ma tutaj trybu kariery.Ustawiamy po prostu poziom przeciwników, poziom różnych "pomocy" typu niezniszczalność, brak zużycia opon i paliwa oraz całą masę 'asystentów' sterownia, hamowania, trakcji, odyzkiwania kierunku jazdy i wiele innych i zaczynamy mistrzostwa.Mistrzostwa odbywaja się zgodnie z kalendarzem mistrzostw świata z 2006 roku.Tory,bolidy i Nazwiska kierowców są oryginalne.W bolidzie możemy ustawić dosłownie wszystko od hamulców,przez skrzynie biegów, siłę docisku, do tłumień odbić i dobić (wyższa szkoła jazdy :razz: ).Oczywiście każdy tor wymaga innych ustawień więc dopasowanie do siebie odpowiednich na dany tor trwa jakiś czas i wymaga troszkę treningu.Realizm gry zależy od ilości ustawionych pomocy im mniej tym bardziej gra staje się realna.Gra jest realna do tego stopnia,że jeśli jedziemy kwalifikacje to standardowo trwa ona godzine i musimy czekać do jej końca.Opuszczenie kwalifikacji powoduje start do wyścigu z ostatniego miejsca (osobiście jak tak robię bo nie chce mi sie czekać :smile: ).Możemy również ustawić 100% długości wyścigu czyli będzie on trwał tyle co prawdziwe Grand Prix na danym torze w 2006 roku.Pogode mozna sobie ustawić ale polecam jej "nie tykać" bo nie ma to jak nagle zacznie padać deszcz i cała taktyka ustawiona przed wyścigiem idzie w siną dal i trzeba szybko zmienić taktyke w trakcie wyścigu.Grę zacząłem od 90% poziomu przeciwników (max jest 120%) i z prawie wszystkimi 'asystentami'.Opuszczałem kwalifikacje i zawsze startowałem jako ostatni.Wszystkich wyścigów co prawda nie wygrałem ale mistrzostwo zdobyłem bez większych problemów.Miałem włączoną niezniszcalność więc zdażało się , że przypadkowo taranowałem kogoś i nic mi się nie stało.To samo było po uderzeniu w bande przy prędkości ponad 300 km/h :wink: .
Teraz gram na 100% i mam wyłaczoną niezniszczalność i naprawdę trzeba juz uważać bo jeden błąd i koniec wyścigu.Oczywiście wyścig możemy skończyć na kilka innych sposbów np. dyskwalifikacja czy awaria jakiegos podzespołu w bolidzie.Podczas wyścigu obowiązują oczywiście flagi(można wyłączyć w opcjach) oraz tzw. kary stop and go za np. ścięcie zakrętu.


Klika screenów:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/93f61b49e8e80009.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cbea1ddd6382cd91.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3fd1f365688a1a96.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/94b0e7414814bbd7.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57db68d312c3695b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cdaa838ad69efb98.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e2b4cc746688364.html

Tak to mniej więcej się prezentuje :smile:

_________________
E8400 3.00GHz 6MB
Asus P5K
Asus HD4850 512MB 256bit TOP
Geil 4096MB 800MHz CL5 (2x2048)
WD 320 GB 16MB
Corsair 620W CMPSU-620HXEU
BENQ E2200Wa 22"
Image


Ostatnio edytowany przez edi Pią 08 Lut 2008, 13:50, edytowano w sumie 2 razy



Pią 08 Lut 2008, 12:42
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 12 Sie 2005, 10:08
Posty: 1072
Miejscowość: Blachownia i gdzieś w Lubuskiem
Post 
Gierka prezentuje się całkiem przyzwoicie. Graficznie jest wystarczająca. Musze jej poczukac i dokonac zakupu!!!
Szczególnie podoba mi się możliwość jazdy całego wyścigu i te wszystkie zabawy z ustawieniami. :mrgreen:


Pią 08 Lut 2008, 12:55
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
Stanowczo polecam mod F1 Challenge 2007 też z tego względu że są teamy z ubiegłego roku z Kubicą na czele! :D :) Mam gram i jest świetny :) a przez neta jak się świetnie gra to miodzio! :)

Nie wiem ale chyba tego nie wymieniłeś, ale sądzę że też to jest, ponieważ w modzie 07' można również po swojemu wysterować bolid czyli aerodynamikę, układ zawieszenia, ciśnienie w oponach, układ hamulcowy, silnik pod względem obrotów itd, przełożenie itd itd jest tego trochę :) Grafiki nie ustawiłem na maksa :) Jeden screen jak chciałem G. Fisichella wyminąć na drugiej szykanie na torze monza ;) Pozdroz
Image
Image
Image
Image

Pewnie z rozpoczęciem sezonu 2008, szybko ukaże się wersja 2008 :)

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Ostatnio edytowany przez PeterD Pią 08 Lut 2008, 13:51, edytowano w sumie 2 razy



Pią 08 Lut 2008, 13:43
Profil WWW
Extremalny Komputerowiec
Extremalny Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 31 Sty 2005, 09:28
Posty: 3132
Miejscowość: Galway(Irl)
Post 
O kurcze już mi się podoba :mrgreen:
Chyba cos mnie na chwile odciągnie od bf-a :twisted:

_________________
i5-3570k @4.7 1.33V * MSI Z77 MPower * 8GB DDR3 Kingston Predator 1866 * XFX Radeon HD 6970 2GB
Seagate 600 256GB SSD * Plextor M5 Pro 256GB SSD * Samsung SE-S224 * BeQuiet DP 650W * Silverstone TJ07B * EIZO S2231W
WC: Apogee XT, Laing DDC, XSPC EX480


Pią 08 Lut 2008, 20:48
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 18 Maj 2007, 01:48
Posty: 119
Miejscowość: Kępno/Wrocław
Post 
Obie te gry to to samo.Tylko jedna jest z torami i kierowcami na sezon 2006 a druga na 2007. :wink: Wg mnie w 2007 jest troche lepsza grafika ale ogolnie gra jest trudniejsza od tej z 2006.Jesli sie nie myle to w 2007 nie ma juz m.in. tych suwaków np. "predkosc-przyczepnosc" i ogolnie fizyka jazdy jakos mi nie przypadla do gustu, wiec wrocilem do 2006.
Zreszta kazdy niech sprobuje obu wersji i wybierze dla siebie ta odpowiedniejsza.

_________________
E8400 3.00GHz 6MB
Asus P5K
Asus HD4850 512MB 256bit TOP
Geil 4096MB 800MHz CL5 (2x2048)
WD 320 GB 16MB
Corsair 620W CMPSU-620HXEU
BENQ E2200Wa 22"
Image


Pią 08 Lut 2008, 21:27
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
edi napisał(a):
predkosc-przyczepnosc


są są :) Edi Ty grasz na jakiś serwerach?

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Pią 08 Lut 2008, 22:04
Profil WWW
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 18 Maj 2007, 01:48
Posty: 119
Miejscowość: Kępno/Wrocław
Post 
Dokladnie nie pamietalem ktorych suwakow nie ma ale wiem ze sa jakies roznice w "obsludze" ustawien bolidow.
Ja głównie gram na singlu. Przez neta juz gralem ale ze znajomymi tak nazwijmy to towarzysko :wink: .Ale jesli chodzi Ci o jakies ligi czy cos to nawet nie podchodze bo jak zobaczylem jakie kolesie czasy krecą to mi sie odechciało :mrgreen:

EDIT
PeterD a jednak dobrze mowilem ze nie ma zadnych suwakow. :mrgreen: Tak mi dales do myslenia tym ze sa, ze postanowilem zainstalowac mod na 2007.Tak to wygląda u mnie:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d132b4c6286a6727.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9ff3dbc27195cec.html

Wiec wychodzi na to ze mowimy o podobnych ale innych modach :smile:

_________________
E8400 3.00GHz 6MB
Asus P5K
Asus HD4850 512MB 256bit TOP
Geil 4096MB 800MHz CL5 (2x2048)
WD 320 GB 16MB
Corsair 620W CMPSU-620HXEU
BENQ E2200Wa 22"
Image


Ostatnio edytowany przez edi, Pią 08 Lut 2008, 22:48, edytowano w sumie 1 raz



Pią 08 Lut 2008, 22:11
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw 10 Lut 2005, 01:51
Posty: 115
Miejscowość: Katowice
Post 
Jeżeli chodzi o mnie to polecam Moda F1 2007 by PMG http://www.pmg.f1wm.pl/ Graficznie (mimo iż tego może nie widać na screenach) dużo lepsza od 2006rh / 2007rh. Co do grania online - są jakieś ligi organizowane ale tam naprawdę wstęp tylko dla zawodowców (czasy jakie tam osiągają są naprawdę nieziemskie - podobno gra na kierownicy daje ponad 5sek przewagi na okrążeniu chociaż szczerze nie za bardzo daje wiarę w to)
Cytuj:
Gra jest realna do tego stopnia,że jeśli jedziemy kwalifikacje to standardowo trwa ona godzine i musimy czekać do jej końca.Opuszczenie kwalifikacji powoduje start do wyścigu z ostatniego miejsca (osobiście jak tak robię bo nie chce mi sie czekać :smile: )
Błąd - nie musimy jechać kwalifikacji do końca, można tylko przejechać jedno okrążenie(dwa licząc z wyjazdowym) w b. dobrym czasie i 'przyśpieszyć' kwalifikacje. Jeżeli nikt nie osiągnął lepszego czasu - wiadomo pole position jest Twoje :faja:

A tu parę ss
http://img64.imageshack.us/img64/3268/9 ... sf6.th.jpg
http://img467.imageshack.us/img467/5272 ... ds1.th.jpg
http://img77.imageshack.us/my.php?image ... 0f9uc2.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/4023 ... ei5.th.jpg

Image
Image
Image Image Image

_________________
Flame USER
Lap: Lenovo - IBM Y550 T6500 :: 3072MB :: 320GB :: GT130M DDRIII :: white edition ;]
wbrew opiniom - zero problemów ;]

Image
Image


Sob 09 Lut 2008, 00:32
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 18 Maj 2007, 01:48
Posty: 119
Miejscowość: Kępno/Wrocław
Post 
Jakos nie kojarze zeby mozna bylo opuscic kwalifikacje w Hybrydzie ale to moze dlatego ze wogole w nich nie startuje. :wink:

A co do moda do wlasnie o tym modzie na 2007 mowie.Tylko odpalilem go z rozpedu na starym koncie na 2006 i dlatego widac Season 2006 ale jak sie dobrze przyjrzysz to zauwazysz ten charakterystyczny 'but' jesli chodzi o ustawienie hamulców.
Polish Mod Group tak to sie chyba nazywa jesli mnie pamiec nie myli. :wink:

EDIT.
AAaa juz wiem.To bylo w Racing Simulation 3.Tam nie mozna bylo skonczyc wczesniej kwalifikacji.Tak to jest jak sie gra we wszystkie gry tego typu to sie pozniej wszystko *****... :wink:

_________________
E8400 3.00GHz 6MB
Asus P5K
Asus HD4850 512MB 256bit TOP
Geil 4096MB 800MHz CL5 (2x2048)
WD 320 GB 16MB
Corsair 620W CMPSU-620HXEU
BENQ E2200Wa 22"
Image


Ostatnio edytowany przez edi, Sob 09 Lut 2008, 01:09, edytowano w sumie 1 raz



Sob 09 Lut 2008, 01:05
Profil
Boss Komputerowiec
Boss Komputerowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 14 Lut 2005, 22:24
Posty: 861
Miejscowość: Wrocław
Post 
są są ;], coś śmiesznego masz tego moda :twisted: :P
Image
Image
Pozdroz :mrgreen:

_________________

| AMD Phenom X2 555@ X4 B55 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro REV.2
| Asus M4A78LT-LE | Kingston 6 GB DDR3 1333 |
| Sapphire HD 6870 1GB | Samsung 500GB | WD Caviar 80GB |
| Powered by Be Quiet Pure Power L7-530W + BELKIN Conserve |
| LG E2260V-PN
| @Seven Professiona l+ Office 2010 Professional
+ Belkin Conserve + Belkin Stride360 16" + Belkin Messenger 16"


Sob 09 Lut 2008, 03:48
Profil WWW
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 18 Maj 2007, 01:48
Posty: 119
Miejscowość: Kępno/Wrocław
Post 
Dlaczego smiesznego?? :razz: Po prostu jest inny od Twojego.To jest ten sam mod o ktorym pisze papik :wink:

_________________
E8400 3.00GHz 6MB
Asus P5K
Asus HD4850 512MB 256bit TOP
Geil 4096MB 800MHz CL5 (2x2048)
WD 320 GB 16MB
Corsair 620W CMPSU-620HXEU
BENQ E2200Wa 22"
Image


Sob 09 Lut 2008, 10:58
Profil
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Wto 06 Maj 2008, 12:25
Posty: 3
Miejscowość: Lublin
Post 
Sorry, mógby mi ktoś powiedzieć jak zmienić taktykę podczas wyścigu? Jeżeli oczywiście można?


Wto 06 Maj 2008, 12:29
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 18 Maj 2007, 01:48
Posty: 119
Miejscowość: Kępno/Wrocław
Post 
W jakim sensie zmienic?? Co masz dokładnie na myśli??

_________________
E8400 3.00GHz 6MB
Asus P5K
Asus HD4850 512MB 256bit TOP
Geil 4096MB 800MHz CL5 (2x2048)
WD 320 GB 16MB
Corsair 620W CMPSU-620HXEU
BENQ E2200Wa 22"
Image


Wto 06 Maj 2008, 12:39
Profil
nowicjusz
nowicjusz

Rejestracja: Wto 06 Maj 2008, 12:25
Posty: 3
Miejscowość: Lublin
Post 
Chodzi o to czy jak wziołem miękkie opony na początek wyścigu to jak zacznie poadac deszcz
to mogę je zmienić na desczowe???


Wto 06 Maj 2008, 17:41
Profil
użytkownik
użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 18 Maj 2007, 01:48
Posty: 119
Miejscowość: Kępno/Wrocław
Post 
Tak.
Wciskasz ENTER i po prawej stronie pojawi Ci sie tzw. EKRAN LCD.I na nim ustawiasz sobie co chcesz zmienic.Paliwo,skrzydła, opony itp. Tylko musisz sobie ustawic klawisze do obsługi tego EKRANU LCD. Najlepiej to A W S D zeby Ci nie przeszkadzały w jeździe. No i warto zwrócić uwage na warunki bierzące i na warunki oczekiwane.Te informacje masz jak jestes w boksie, bo one Ci powiedzą czego możesz sie spodziewać w wyscigu :wink:

_________________
E8400 3.00GHz 6MB
Asus P5K
Asus HD4850 512MB 256bit TOP
Geil 4096MB 800MHz CL5 (2x2048)
WD 320 GB 16MB
Corsair 620W CMPSU-620HXEU
BENQ E2200Wa 22"
Image


Wto 06 Maj 2008, 18:55
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Internetowy sklep komputerowy X-KOM posiada w ofercie komputery stacjonarne i notebooki renomowanych producentów. Sprzedajemy tanie laptopy, oprogramowanie oraz wysokiej jakości sprzęt elektroniczny. Jeśli chcesz kupić dobry laptop w atrakcyjnej cenie, to jesteś we właściwym miejscu. Potrzebny Ci laptop do gier? Zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz u nas nie tylko laptop dla gracza, ale również laptop dla grafika, czy studenta. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru notebooków odpowiadających oczekiwaniom Klientów. Gwarantujemy szeroki wachlarz produktów, profesjonalną obsługę i terminową realizację zamówień. Istnieje możliwość bezpośredniego odbioru towaru. Posiadamy sieć salonów zlokalizowanych w całej Polsce.